Last news in Fakti

31 Август, 2015 12:59 2 546 4

Забавят "Нюрбургринг" с нови завои

  • нюрбургринг-
  • северната дъга-
  • ремонт-
  • реконструкция

През есента започва мащабна реконструкция на Северната дъга на "Нюрбургринг", съобщават от управата на комплекса. Ремонтът се налага от съображения за безопасност и ще доведе до кардинални промени в конфигурацията на легендарната писта.

Ремонтът е координиран с клиентите на трасето, сред които е проведено допитване за готовността им да подкрепят или отхвърлят едно или друго предложение. За повишаване на сигурността ще бъдат добавени няколко шикана, които ще ограничат изкуствено скоростта в най-опасните участъци.

От списъка с предлагани мерки обаче отсъстват допълнителни съоръжения за защита на публиката. През март след катастрофа на Nissan GT-R на "Нюрбургринг" загина зрител, който се намираше зад предпазните ограждения.

Новата конфигурация на Северната дъга вероятно ще доведе до анулиране на досегашните постижения на най-бързите автомобили в света. Рекордите на реконструираната писта ще трябва да се поставят наново. Това е добра новина за любителите на високите скорости, тъй като много от сегашните резултати са спорни и опровержими.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    0 0 Отговор
    язък за рьонето (меган трофи) тамън взе купата и сега ша му анулират рекорда м.. им швабска:))))))
  • 2 Пламен

    0 0 Отговор
    “ще бъдат добавени няколко шикана, които ще ограничат изкуствено скоростта“ - Това как да го разбирам?
  • 3 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Зеленият ад явно ще си смени името на "зелената скука". Накрая може да го разчертаят и да го ползват да си играят децата на дама и федербал преди да е избила тревата през асфалта.
  • 4 МИСЪЛ

    0 0 Отговор
    СЛОЖЕТЕ И ДВА-ТРИ ЛЕГНАЛИ МИЛИЦИОНЕРА