Last news in Fakti

17 Октомври, 2015 13:21 5 143 21

И Volvo вдигна мерник на Tesla

  • volvo-
  • електромобил-
  • хакан самуелсон-
  • tesla

До 2019 г. в гамата на Volvo ще се появи изцяло електрически модел от среден клас, съобщава Autocar. Шведите не разкриват повече подробности за автомобила, но според слуховете той ще бъде по-скоро кросоувър, отколкото седан или комби, а автономният му пробег ще достига 520 км.

Според генералния директор на компанията Хакан Самуелсон моментът за извеждане на 100-процентовите електромобили от сферата на нишовите модели е настъпил и колите на ток вече стават част от традиционната продукция на големите производители. Самуелсон е убеден, че две години 10 процента от продажбите на Volvo ще се падат на изцяло електрически коли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 2 Отговор
    До 2019 Тесла сигурно ще имат автономен пробег 1520км.
    Може да ги стигнат ако начело на Тесла застане някой БГ
    депутат или министър.
  • 2 диан

    0 0 Отговор
    даааа
    и аз до 2019 ще стана приказно богат
    ама може и да не стана
    всички автомобилни марки се канят на тесла
    волво и те мъже и те се заканват

    Коментиран от #16

  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Точно това беше целта на Тесла и на Мъск , да стреснат старите и да ги накарат по-бързо да се преориентират .
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Световният заговор ще спира електричките още дълго време. Спирането сега е с метода високи цени. Да, бе, правете, не ви пречим. И всички правят уж, ама , ама..., ама им слагат цени 80хил. евро и нагоре.
  • 5 hehe

    0 0 Отговор
    1520 ? Как изчисли ?
  • 6 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Както Волво изчислиха 520.
  • 7 Хаш

    0 0 Отговор
    Тесла е еталон за електромобил,всички други производители купиха по една тесла разглобиха е на съставни части и сега започват да хвърлят мерници на Тесла.А,бе не могат е настигнат тесла.Ще стане като с кока кола всякви хиляди коли има но вкусът на оргиналната не могат да го докарат.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хаш":

    Вярваш ли си като ги пишеш тези глупости? Тесла просто събра добър екип и направи интересен и атрактивен електромобил. В него няма нищо революционно, а просто са доразвити стари изобретения. Да не говорим, че повечето компоненти се произвеждат от други фирми.
    Най-грозно е обаче някой ултрас да придава митични свойства на обикновен предмет, бил той и електромобил!!!

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    И кои точно от "повечето" компоненти се произвеждат от други фирми , като изключим батерията и то по-точно клетките и , защото цялата батерия се събира пак в завода на Тесла , а след една година всичко ще се прави в новата фабрика за батерии . И като е толкова лесно , защо "великите " немци досега , а и в следващите поне 4-5 години не са и не могат да изкарат нищо поне близо до това , и то при положение , че Тесла освободи всички патенти за колата .

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ще подмина глупостите за производство на всички компоненти от Тесла, но няма как да подмина твърдението, че никой друг не може да направи електрокар като Тесла! Това е толкова абсурдно и нелепо, че явно не правиш разлика между сложния процес на производство на реактивен самолет и този за производство на една обикновена ел. кола. Нации произвеждащи изключително сложни агрегати за реактивни самолети и такива, които правят апарати за космоса, според теб не могат да произведат един ел. двигател ли? Ти май напълно си обсебен от фенщина към Тесла! Просто пишеш пълни простотии!!!
  • 11 МоТо

    0 0 Отговор
    Може би - ама на каква цена?Всичко опира до парата ,ако цената е разумна - сбогом Фосил Бърнер!
  • 12 Electric power

    0 0 Отговор
    Ето ги доставчиците на части за Модел S.
    http://moneymorning.com/files/2014/05/20140508-tesla-suppliers-list.png?306c1a
    Явно Тесла моторс иска и други по-лесно да произвеждат електромобили щом си пуснаха патентите публично.
    http://stks.freshpatents.com/Tesla-Motors-Inc-nm1.php
    Не били измислили нищо, а защо тогава имат 250 патента за 5 години. И други правят електрички, но като вдигнеш предния капак виждаш една купчина боклуци, докато при Тесла всичко е компактно и скрито, чак да се зачудиш какво задвижва автомобила.
    Няма значение марката, но кой друг предлага голям електрически седан с такъв пробег? Дават 8 години гаранция на бетрията и електромотора без ограничение в пробега, а останалите електрички са с гаранция 160 000км. Тези километри някои с Модел S ги минават за 1 година.
    И как ще обясните, че при еднаква скорост Tesla Model S комсумира по-малко енергия от Mercedes B electric който е по-малък и по-лек.
    Цената е нормална за луксозен седан с такава мощност, но поддръжката е минимална за автомобил и разхода при 100км/ч е 2,4-3,7лв/100км (според тарифата нощна и дневна).
    Как ще обясните също, че Тесла Роадстър 2.5 спорт 300кс ускорява до 100км/ч като Ариел Атом 300кс, въпреки че първия тежи 1300кг срещу 540кг за Атома. Въпреки че Теслата тежи два пъти и половина повече май електрическите им кончета са породисти.
  • 13 гост

    0 0 Отговор
    Това са несъществени неща които всеки производител предпочита да купи готови , важното е ,че основните купе , двигатели , ходова част , а скоро и батерията са разработка и се произвеждат от Тесла .
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    А Мъск вече обяви , че има проект за електрически самолет с вертикално излитане и кацане . Най-вероятно ще го видим по същото време когато "Нации произвеждащи изключително сложни агрегати за реактивни самолети" ще представят първите си електромобили , разбира се много по-слаби дори от днешната Тесла .

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Тоя "велик" Мъск обяви също, че трябва да се бомбардира Марс с ядрено оръжие, за да стопли атмосферата му. Наистина уникално изявление, само че адски тъпо! Та нека не изпадаме излишно в култ към личността на тоя "гений".
    Аз ще си посипя главата с пепел и ще го приветствам ако реално се появи такъв самолет, защото ще е нещо революционно, но до тогава си оставам скептик. Поне реактивния двигател е реалност и е връх в момента на технологиите - другото е безсмислено лаене!

    Коментиран от #19

  • 16 Иван Радев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "диан":

    Volvo отдавна имат чисто електрическа кола, която решиха да не пускат. По-скоро им беше като работно муле, с което да тестват нови технологии и прочее. Така или иначе се видя, че могат да го направят.

    http://www.plugincars.com/volvo-c30-electric

    Коментиран от #17

  • 17 Electric Power

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иван Радев":

    Що за кола е тази? Взели малко купе с 2 врати, сложили му 80кс мотор, развива максимум 130км/ч и минава 150км. То Дачия и Лада за 1 седмица могат да направят такива. И във Варна може да платиш 9200$ за такава.
    http://koorteh.com/ev_best_price.htm
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Пак не си доразбрал или съвсем умишлено послъгваш . Предложението беше над полюсите на разстояние колкото половината от Земята до Луната да се правят микроядрени взривове , което ще даде ефект на изкуствени мини слънца и няма нищо тъпо в него , но не е ясно кой може да го финансира , така ,че засега си остава само проект
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    А и между другото е доста добър начин да се вкарат в работа застоялите ядрени оръжия по света на които вече им изтича годността и доста държави се чудят какво ще ги правят
  • 20 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Много тикви много нещо.Пояснявам за всички разбирачи-
    гениалността на Мъск не нито в електромотора нито в ба-
    териите а в онова нещо наречено контролер,който упра-
    влява електромотора и позволява максимум от енергията
    на батерията да се превърне в полезна енергия.

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дядо поп":

    Като се научиш да пишеш, заповядай да ни убеждаваш за контролерите и енергиите! До тогава си оставаш една неграмотна гротеска!!!