Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 11:59 1 987 3

Дрон на "каишка"

  • дрон-
  • квадрокоптер-
  • кабел
Един от основните недостатъци на т.нар. дронове се явява ограниченото време за автономен полет. Американската компания CyPhy Works твърди, че е намерила разрешение на този проблем.
 
Тя включва дрона с тънък кабел към наземен източник на енергия, като по този начин му осигурява неограничено време за полет. Освен това наличието на кабел е предпоставка за значително по-добра връзка между квадрокоптер и компютър.
 
Цялата тази иновативна система, включваща наземен модул за управление, кабел и дрон с инфрачервена камера се нарича PARC (Persistent Aerial Reconnaissance and Communications Drone) и може да лети безкрайно, но на разстояние 150 метра от контролния пункт.
 
Монтираната камера снима в HD резолюция и предава данните със скорост 10 Мбит/сек. Системата Persistent Aerial Reconnaissance and Communications Drone при температури от минус 17 до плюс 48 градуса по Целзий.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 1 Отговор
    Тъпотия ... спокойно може да му се осигури до час полет с генератор.
    Хибридната технология не е от вчера.
  • 2 дада

    0 0 Отговор
    Ако към вала на всяко витло се закрепи по един генератор (както е на автомобилите) е необходимо само първоначално да се завъртят витлата с ръка. И след това генераторите започват да произвеждат ток и да захранват електродвигателите. Но за това ще бъде следващата статия.
    :)
  • 3 некойси

    0 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=5uO2hJjCIEw