Last news in Fakti

12 Ноември, 2015 12:51 2 491 1

Сензорен екран за кола с обратна връзка

  • bosch-
  • дисплей-
  • сензорен екран

В съвременните автомобили има толкова много електроника, че в някои случаи дори елементарни функции като подгряването на седалките трябва да се активират с ровене в менютата на сензорния екран. Това коства много време на водачите и поставя рискове пред безопасността. Джойстиковете решават донякъде този проблем, но такива имат само най-скъпите модели.

Инженерите на Bosch изглежда са намерили начин да елиминират опасностите от заиграването с дисплея на арматурното табло. Нов сензорен екран на немската компания осигурява обратна физическа връзка с пръстите и виртуалните бутони се усещат като истински.

Системата различава силата на натиска и дори поддържа скролване. Така водачът може да борави с клавишите с опипване без да отделя поглед от пътната обстановка. Веднъж напипал правилния бутон, той трябва само да го натисне по-силно и да активира желаната функция.

Иновационният дисплей с физическа обратна връзка ще бъде представен официално на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас през януари догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ebasi

    0 0 Отговор
    Не разбраха ли че добрите стари копчета са си най-доброто...