Last news in Fakti

11 Януари, 2016 11:42 4 505 5

Екологично SUV от VW

  • vw-
  • tiguan
Екологично SUV от VW - 1

Първият ден от автомобилното изложение в Детройт беше белязано с една интересна премиера. С нея концерна VW се опитва да се реабилитира частично от дизеловия скандал, който през миналата година разтърси Volkswagen и изключително много навреди на имиджа на марката. Става дума за концепцията VW Tiguan GTE Active, който не впечатлява с някакъв революционен дизайн, но за сметка на това задвижващата технология е изцяло нова и най-важното - екологична.

Екологично SUV от VW

Автомобилът разполага с хибриден силов тракт, който включва малък TSI бензинов мотор и два електродвигателя. Системната мощност на Tiguan GTE Active е 221 конски сили, а въртящият момент се предава на четирите колела през шестстепенна автоматична трансмисия с два съединителя, която е разработена специално за новото хибридно задвижване. Благодарение на всичко това, компактното SUV ускорява до 100 км/ч за 6.4 секунди, а максималната скорост е 192 км/ч.

Екологично SUV от VW

Само на електричество Tiguan GTE Active може да измине 32 километра, а общият пробег на автомобила е 933 километра. Още една интересна технология, интегрирана в Tiguan GTE Active, привлече вниманието на специалистите. Това е новата мултимедийна система MIB, разполагаща с 9.2-инчов екран, функциите от който могат да се управляват и с жестове. Автомобилът е оборудван и с изцяло дигитални прибори на арматурното табло, които могат да се настройват според желанието на водача.

Екологично SUV от VW

Освен тези нови технологии, концепцията има за цел и да демонстрира как ще изглежда серийната версия на кросоувъра, предназначена за американския пазар. Тя ще е 7-местна и поради тази причина ще е с увеличено междуосие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американче

    1 1 Отговор
    ХАХАХАХА ФОЛКСВАГЕН И ЕКОЛОГИЯ ХАХАХАХА ТОВА Е МНОООГО ГОЛЯМ ВИЦ СЛЕД ДИЗЕЛГЕЙТ ХАХАХАХА

    Коментиран от #2

  • 2 Ahche

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "американче":

    Ти да не си фен на "Бърка Масло и Вода" ?
  • 3 опсмопсус

    0 1 Отговор
    ваг-.ните нямат друг избор, освек яка реклама, заблуждаващ маркетинг и вдигане на продажбите!
    Тея измислени електрички са абсолютен маркетингов мираж!
  • 4 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Смях в залата, 32км пробег на ток!ДЕСЕТ ПЪТИ ПО МАЛКО ОТ ТЕСЛА!
  • 5 2399

    0 1 Отговор
    Профила на този Tiguan е егати същият като на BMW X5 e70 http://static.schmiedmann.dk/ProductPictures/image_40518_big.jpg