Last news in Fakti

21 Януари, 2016 11:47 2 911 3

Съдят Samsung за липса на обновления

  • samsung-
  • consumentenbond-
  • съд
Съдят Samsung за липса на обновления - 1

Производителите на мобилна електроника не са обвързани с определен регламент за сроковете, в които трябва да пускат ъпдейти за Android. Google, например, обновява софтуера на устройствата от моделната линия Nexus почти всяка седмица, но други компании далеч не са толкова експедитивни.

Нидерландската неправителствена организация за защита на потребителите Consumentenbond сочи Samsung като един от най-безотговорните производители в това отношение. Според холандците липсата на своевременни обновления създава риск от хакерски атаки заради пробиви в сигурността на устройствата.

Това е накарало Consumentenbond да даде под съд корейския гигант претенции в два основни пункта. Организацията иска да задължи Samsung да обявява официално за какъв срок едно или друго устройство ще получава софтуерна поддръжка и да пуска обновления по-често. От Samsung все още не са коментирали иска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Guest

    0 0 Отговор
    Всъщност Google разработват Android. Нормално е всяка седмица да ъпдейтват софтуера на Nexus, защото това им е един вид тестова платформа.
  • 2 123

    0 0 Отговор
    при самсунг идват по-късно нали трябва да го напълнят андроида с куп ненужни приложения които да бавят телефона, а ако имате модел по-стар от 1 година въобще не чакайте упдейте, трябва да си купите новия модел, който от своя страна след 1 година спира да се поддържа
  • 3 стани

    0 0 Отговор
    за това само продукт на APPLE (IPHONE) най доброто според мен.