Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 14:49 5 589 2

Нови 1.5-литрови двигатели от Volkswagen

  • volkswagen-
  • vw-
  • vag-
  • audi
Нови 1.5-литрови двигатели от Volkswagen - 1

Най-популярните 1.4- и 1.6-литрови мотори на концерна Volkswagen ще отстъпят място на ново семейство бензинови и дизелови агрегати с обем 1.5 литра, твърди британското сп. Auto Express. По непотвърдени данни първият двигател от фамилията ще дебютира с модернизирания Golf до края на годината, а дизеловата му версия ще започне да се монтира на рестайлинговото Audi A3 през 2017 г.

Според Volkswagen новите мотори покриват екологичните норми, които ще влязат в сила през 2020 г. В сянката на "Дизелгейт" тези твърдения със сигурност ще бъдат проверявани под лупа. Нафтовата модификация надали ще намери място под предния капак на сегашния Golf и ще стане наличен чак за "осмицата" през 2019 г.

Нови 1.5-литрови двигатели от Volkswagen

"Монтажът на 1.5-литровите мотори на Golf и A3 не представлява никаква трудност. Те са изцяло нови, но габаритите им са идентични с тези на агрегатите, които използваме в момента, и внедряването им в процеса на модернизацията на двата модела няма да бъде сложно", цитира Auto Express свой информатор от компанията.

Немците готвят и друг нов двигател за рестайлинговия Golf VII. Той ще има работен обем 1.0 литър, ще развива мощност от 115 к.с. и ще замени сегашния 1.2-литров мотор.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гнида

    1 0 Отговор
    Дизелови , а? хихи
  • 2 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Покриващи всички изисквания от евро 6 до евро 9!
    Гарантирано от ваг, софтуерно!