Last news in Fakti

28 Февруари, 2016 16:30 2 837 5

DS ще представи електрически прототип в Женева

  • ds-
  • e-tense-
  • женева-
  • автосалон

Вече отделената от Citroen марка DS отговаряща за луксозните модели на групата PSA ще представи напълно електрически спортен прототип с името E-Tense. Автомобилът ще се захранва от единичен електрически двигател с мощност от 420 конски сили и 516 нютонметра. Той ще се захранва от
литиево йонни батерии монтирани в пода на шасито, което е създадено изцяло от въглеродни влакна.

С тази мощност E-Tense ще ускорява от 0 до 100 за 4.5 секунди и ще достига максимална скорост от 250 километра в час. Един от най-важните за електрически автомобил - пробегът ще е между 300 и 360 километра съответно в градски и извънградски режим. Дизайнът на всички модели на компанията е много разкрепостен и E-Tense е един добър пример за това.

Интериорът е още по-внушителен и проектирането му е отнело цели 800 часа, като той включва и озвучителна система от Focal Utopia. Повечето от интериорните и екстериорни детайли са създадени чрез 3D принтиране, което позволява много по-впечатляващи конструкции, отколкото стандартното
отливане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Георги

    0 3 Отговор
    Сзели са Acura NSX за основа и са я направили малко по-грозна.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    По-скоро блъска на Ауди Р8. За пробега трябва да се постараят доста повече, имайки на предвид, че обикновена Тесла модел С е с такива показатели, а е разработена преди 10 години. Тесла не използва карбон за шаси, нито последната техника при батериите, нито 3Д принтиране. Всичко това значи, че цената му ще е в пъти от тази на Тесла, практичността нулева, качествата същите и само един различен дизайн ще има евентуално по-добри характеристики на управление и по-спортна.

    Коментиран от #3

  • 3 Електрик

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Всъщност това е по-скоро подобие на Тесла Роудстър 53kWh батерия 310км пробег от преди 8 години.
    В чужди сайтове пише че мощността на E-tense е 300кW или 402кс.
    Роудстъра на Тесла с 300кс ускоряваше до 100км/ч за 3,9сек, но макс скорост беше по-ниска.
  • 4 Упсмопсос

    0 2 Отговор
    Специалистите по дизайн почнаха да сравняват на какво прилича!
    Законите на аеродинамиката са за всички!

  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Ясно ,че това е шоу кар за изложби и тестване на шасито , серийния сигурно ще си е нормален седан или хетчбек