30 Юни, 2022 12:51 3 084 10

Дизайнерът на DS смята големите екрани в интериора за малко глупави

  • ds-
  • ds7-
  • интериор-
  • дизайн-
  • екран-
  • дисплей

Той не възприема покриването на цялото табло от един дисплей

Дизайнерът на DS смята големите екрани в интериора за малко глупави - 1

Дизайнерът на луксозната френска марка – DS Automobiles сподели открито мнението си за новите технологии, които в последно време заемат централна част от интериора на повечето модерни автомобили. В интервю пред Autocar той определи големите дисплеи, като малко глупави и заяви, че неговият екип се стреми да направи революция в това отношение, която да направи автомобилите още по-луксозни.

Дизайнерът на DS смята големите екрани в интериора за малко глупави

„Нашата цел е да премахнем всички екрани в бъдещите ни интериори. Проблемът с екраните е, че когато те бъдат изключени, остава просто черна правоъгълна повърхност с всички отпечатъци. Не е много секси, не е и луксозно.“ Дизайнерът се противопоставя изцяло на политиката на повечето автомобилни производители, чиито дисплеи заемат голяма част от таблата. Такъв е случаят при Mercedes например и техният Hyperscreen.

Дизайнерът на DS смята големите екрани в интериора за малко глупави

“Модата в момента е да има екрани, но аз мисля, че е малко глупаво, защото всъщност повече няма табло, а само един голям екран, това не е философията на DS”, заяви той. Дизайнерът признава, че намирането на начин за предоставяне на всичката тази информация е голямо предизвикателство, но екипът му ще се постарае да се справи с този „проблем“.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио Пузо

    23 2 Отговор
    Има резон в изказването му.
  • 2 Ами успех в живота

    3 9 Отговор
    Обаче леко си пропуснал, че автомобилите вече се превръщат в таблети на колела и времето на nokia vertu отдавна отмина.

    Спомняш ли си онази марка nokia, която също обясняваше, че големите екрани нямали бъдеще, защото дизайна Найден телефон проличава във физическите бутони, а като угасне екранът телефона става парче правоъгълна черна пластмаса?

    Помниш ли преди, как най-скъпите телефони бяха най малки по размер и се хвалехме на кой телефонът е най-малък?

    Но тогава телефонът беше телефон, а вече е много повече от това. Точно както и автомобилите вече стават много повече от средство за придвижване. Екраните от лукс станаха необходимост, защото живеем в информационната ера.

    Коментиран от #3

  • 3 Поправка

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ами успех в живота":

    Найден телефон = на един телефон
  • 4 Поп

    4 14 Отговор
    Кой изобщо купува DS?

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Плашимир

    13 4 Отговор
    Таблети на колела! Щастие за китайската промишленост. Скоро освен правилник и листовки ще има изпит по основи на AndroidOS ,JAVA ,C++ и PHP !

    Коментиран от #6

  • 6 Това ли ти е проблемът

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Плашимир":

    Това ли те притеснява като видиш голям екран?

    Това всъщност е проблем на старото поколение. Цяло чудо е, Как като дадеш един таблет или телефон на 2-3 годишно дете, то само си инсталира игри и знае как да играе на тях без никой да му показва, а ние гледаме с учудване и питаме Как се играе тази игра.

    Буквално се раждат научени.
  • 7 Еее

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Поп":

    Марката е с много високо качество! Така поставен въпросът ти, малко издава липсата ти на познания в сферата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аз пък невярвам

    1 2 Отговор
    Аз пък си мисля, че мнението на дизайнера е фалш. Просто трябва да пестят пари от екраните. Винаги може да се подходи подходящо и стилно с всяко нещо ако си разбираш от работата. Тъй , че екраните може и да нямат отпечатъци иии да изглеждат на мястото си и диизайнерите и инжинерите знаят това. За жалост философията на доста компании и брандове се свежда до това да тарашат повече а да получаваш по-малко.
  • 10 Тор

    2 0 Отговор
    Другари,тая информация където струи от тези таблети,ТРЯБВА да е в главите ви! И когато те(главите) са празни,се налага да се ползват тези смешни светещи коледни украшения! Пътувам доста и тоя таблет дето само ми примигва в колата ,некой ден ще го фрасна с големия си чук!