29 Февруари, 2016 14:48 2 180 0

Дрон прелетя Ла Манша

  • enduro 1-
  • ocuair-
  • vulcan uav-
  • дрон-
  • квадрокоптер
Дрон прелетя Ла Манша - 1

Enduro 1 на британските компании Ocuair и Vulcan UAV стана първият квадрокоптер, преодолял по въздух пролива Ла Манш. Дронът е изминал разстоянието от 35 км за 72 минути без кацане за дозареждане.

Наземният екипаж е следвал Enduro 1 с лодка от дистанция до 500 метра, каквито са регулаторните норми за управление на безпилотни летателни апарати. По време на полета дронът е черпил енергия от два акумулатора по 22 Ач всеки.

Полетът на Enduro 1 е най-дългият, осъществен с такъв източник на захранване. Шефът на Ocuair Ричард Гил смята, че преодоляването на Ла Манша разкрива нагледно потенциала на дроновете, който тепърва ще бъде оползотворяван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА