21 Март, 2016 12:53 3 542 5

iPhone предизвика пожар в самолет

  • iphone-
  • apple-
  • инцидент-
  • пожар-
  • alaska airlines
iPhone предизвика пожар в самолет - 1

Федералната агенция по гражданска авиация на САЩ (FAA) разследва инцидент по време на полет на Alaska Airlines до Хавай, при който iPhone 6 се е подпалил на борда на самолета. Студентката Ана Крейл гледала филм на своя смартфон, когато от него внезапно започнали да излизат 20-сантиметрови пламъци.

iPhone предизвика пожар в самолет

Уплашената жена инстинктивно хвърлила апарата на пода, но той попаднал под седалката на друг пътник и огънят се разгорял още по-интензивно. За щастие екипажът реагирал мигновено и потушил пожара, предотвратявайки по-сериозни последствия и паника сред 163-те пасажери на борда.

Причината за възпламеняването на смартфона все още не е установена. В разследването са се включили и специалисти от Apple. Междувременно експерти коментират, че препоръките по време на полет смартфоните да бъдат включени в авиорежим трябва да се спазват, защото иначе апаратите постоянно търсят мрежа и батериите им прегряват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТК412

    0 0 Отговор
    А уж в самата батериа има чип срещу презареждане и следене на температурата т.е. прегряване Батерията избухва в пламъци при температура 120град. не може мадамата да не усетила това бързо нагряване за да спре да го исползва.Батериата е била дефектна и е станало вътрешно късо което е неконтрилируемо...и никакъв режим не би предотвратилтова избухване...В момента фирми в Сингапур разработват по безопасни батерии

    Коментиран от #2

  • 2 ЧЕСТНО

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "СТК412":

    ЯВНО НЕ СЛЕДИШ НАТИСКА НА АМ.ПРАВИТЕЛСТВО НАД ЕПЪЛ ЗА ПЪЛЕН КОНТРОЛ НА РАЗГОВОРИТЕ ОТ ТЕЗИ ТЛФ.ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПОСТАНОВКА ЗА ДА ПРИТИСНАТ ЕПЪЛ ДО СТЕНАТА ?????!!!!:::::
  • 3 До Честно

    1 0 Отговор
    Честно - я попрегледай нета по възможност на английски да видиш че никой никого не притиска. Епъл отдавна са се надупили на Китайското правителство за да си пробутват стоката и са осигурили достъп до iCloud. Ама в Америка се правят на големите защитници.
    Интереса Клати Феса! Важи и за Ебъл.
  • 4 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    китайски САБОТАЖ :)
  • 5 Опа

    0 0 Отговор
    За пореден път