Last news in Fakti

23 Март, 2016 14:10 4 080 4

Двигатели от Mercedes-AMG за Alpine

  • apline-
  • renault-
  • mercedes-benz-
  • mercedes-amg
Двигатели от Mercedes-AMG за Alpine - 1

Renault разглежда различни кандидати за доставчик на мотори за новите спортни модели на възродената марка Apline. Сериозни шансове да получи поръчката има Mercedes-AMG, признава изпълнителният вицепрезидент на френския производител Бруно Анселен пред AutoExpress.

"Имаме две възможни решения. От една страна можем да вземем за основа някой от двигателите на алианса (Renault-Nissan) и да го доработим. Съществува обаче и алтернативен вариант. По време на официалната премиера на Aston Martin DB11 чух, че англичаните смятат да купуват нови мотори V8 от AMG. Можем да поемем по същия път. Имаме договор с Daimler и доставките на силови агрегати не би трябвало да бъдат проблем", отбелязва Анселен.

Предполага се, че ако французите решат да се възползват от услугите на Mercedes-AMG, най-подходящ за нуждите на Apline би бил турбинираният 3.0-литров V6, който се монтира на наточените модели с индекс 43. В кросоувъра Mercedes-AMG GLC 43 той развива 367 к.с., а мощността му в седана Mercedes-AMG E43 достига 401 коня.

От Renault вероятно смятат да ползват този агрегат за по-големите бъдещи модели на Alpine, които трябва да се появят след купето, чиято серийна версия ще дебютира на салона в Париж наесен и ще се бори за клиенти с Audi TT, Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C. Възродената френска марка планира кабриолет, хечбек и хибриден кросоувър.

Двигатели от Mercedes-AMG за Alpine


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 2 Отговор
    Поредният маркетингов блъф!
    Рено-Нисан имат толкова много двигатели, включително и 3.0л. V6!

    Обратното, мерцедес да взима двигатели от Рено, вече го наблюдаваме!
  • 2 112

    0 2 Отговор
    За какво са им двигатели от AMG като могат да бутнат сърцето на Годзила и да мачкат наред.
  • 3 Родни

    0 0 Отговор
    Каква е тази марка "Apline" ????
  • 4 CL 500

    1 0 Отговор
    Ееее, пак има какво да кажете :-) Ако беше обратното, имахте да се скъсате, че МБ взема двигатели от Рено, ама сега като казват, че МБ-АМГ ще дават двигатели, че дори и на Астън Мартин, не можахте поне да замълчите :-)
    Те хората направиха най-добрия двигател във Ф1 и не могат да ги настигнат става 3-та година, ама вие си хранете илюзиите. Сигурно и там Рено са им дали двигателя :-)