Last news in Fakti

28 Март, 2016 15:09 2 468 1

Дрегер в ключа за колата

  • дрегер-
  • алкотестер-
  • автомобилен ключ-
  • honda-
  • hitachi
Дрегер в ключа за колата - 1

Японските компании Honda и Hitachi представиха автомобилен ключ с интегриран алкохолен тестер. Устройството анализира дъха само за 3 секунди и ако съдържанието на етанол в издишания въздух надхвърля допустимите от закона стойности, колата просто отказва да запали.

В момента Honda и Hitachi все още провеждат изпитания на ключа-дрегер. От двете компании обаче обещават да демонстрират прототип на джаджата на SAE World Congress в Детройт между 12 и 14 април, където ще бъдат представени и резултати от официални тестове.

Там японците ще трябва да обяснят как може да се гарантира, че зад волана не сяда пиян човек, подложил на проверката някой трезвен познат, и дали се предвижда версия на устройството за наркотици. Във всеки случай ако автомобилният ключ с алкотестер влезе в серийно производство, добросъвестните водачи ще получат още една възможност да проверяват дали е безопасно да шофират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 petkov

    1 0 Отговор
    Жена, я духни да палнем мотора :)