Last news in Fakti

9 Май, 2016 16:20 3 224 1

Подкараха Windows 95 на Apple Watch

  • apple-
  • apple watch-
  • wondows 95-
  • tendigi studios
Подкараха Windows 95 на Apple Watch - 1

Разработчик от американската компания Tendigi Studios успя да пусне пълноценна версия на операционната система Windows 95 на Apple Watch. С 520-мегахерцов процесор, 512 MB оперативна и 8 GB вградена памет умният ябълков часовник превъзхожда по параметри почти всички масови компютри от средата на 90-те години на миналия век, но експериментът не е минал безпрепятствено.

За да подкара стария Windows на модерния аксесоар на Apple, която не позволява инсталирането на операционни системи от трети страни, Ник Ли е трябвало да модифицира фирмения софтуер и да превърне 95-ицата в аналог на приложение. За да избегне автоматичното преминаване в режим "сън", което е пречело на зареждането на системата, разработчикът създал механизъм за периодично завъртане на колелцето Digital Crown.

Независимо, че Apple Watch превъзхожда в пъти някогашните настолни компютри, недостатък на иначе интересната модификация е бавната работа на операционната система и изключително трудното боравене с курсора на мишката заради малкия екран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Redaktor

    0 0 Отговор
    Пише се Windows, а не Wondows.