Last news in Fakti

28 Септември, 2016 13:53 9 678 1

Последна грижа за околната среда

  • tesla-
  • model s-
  • катафалка-
  • remetzcar
Последна грижа за околната среда - 1

Вихрената динамика със сигурност не е качество, от което се нуждае една катафалка. Ускорението в режим "Ludicrous" обаче съвсем не е единственото достойнство на Tesla Model S. Калифорнийският електромобил е практически безшумен, което го прави повече от подходящ за траурни цели.

Потенциалът на Tesla-та явно е оценен по достойнство от хагската погребална агенция Van der Lans & Busscher. Шефът ѝ Ян Бусшер искал да предостави на клиентите си възможността да наемат електрическа катафалка за тихи и незамърсяващи погребения. За целта се обърнал за помощ към холандското ателие RemetzCar, познато с множество проекти за удължаване на стандартни модели, сред които и "разтегнатото" Audi A8 на крал Вилем-Александър.

За да постигнат достатъчен вътрешен обем, каросерийните специалисти първо са разрязали електромобила на две и са демонтирали 600-килограмовата батерия. След заваряването на допълнителен сегмент в средата на купето и поставянето на големи панорамни прозорци дължината на катафалката достига 5.77 м.

За интериора също на траурната Tesla не са пестени време, усилия и средства. Шофьорът е отделен от погребалния салон със стъклена преграда, инкрустирана с диаманти. Платформата, на която се поставя ковчегът, се разтяга и прибира в каросерията, като всичко е изпипано с огромно внимание към детайла.

Електрическата катафалка на базата на Tesla ще бъде представена пред публика на Погребалното изложение в холандския град Горинхем. Да, оказва се, че има и такива изложби...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Следващото което ще направят от ТЕСЛА, е брониран папа автомобил.