Last news in Fakti

4 Януари, 2017 23:06 1 302 3

Приложение за първа помощ при терористична атака

  • приложение-
  • първа помощ-
  • терористична атака-
  • citizenaid

Клиницисти разработиха мобилното приложение "CitizenAID"

Приложение за първа помощ при терористична атака - 1
Снимка: CitizenAID.org

Група британски клиницисти разработиха ново мобилно приложение, което би било от голяма полза на гражданите в случай на терористична атака, например.

"CItizenAID" ни обяснява как да окажем първа помощ при различен вид наранявания - загуба на крайници, отворени рани, счупени кости, изгаряния и други.

Приложението може да бъде открито в търсачката на Google Play за потребители, чиито смартфони са с Android и в App Store за такива с iPhone или iPad под името "CitizenAID".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 app

    4 0 Отговор
    То ако ставаше с приложения докторите нямаше да учат по 5-6 години и да специализират по още толкова !!!!
    Измислете приложение, което да ликвидира терористи в зародиш още, а не последствията от техните действия !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 разбийш

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "app":

    Но то отдавна е измислено... Нарича се Колт, Берета, АК, Смит енд Уестън, Глок... за съжаление нашите бюрократи бъзливи и послушната им ченгеджийница не ни дават да се защитаваме срещу тероризма. Нито пък те успяха да ни опазят от бюрократичен, битов и Калинкен тероризъм. От много отдавна тук не е правилно устроен живота... А нищо не може да те защити от тероризъм. Дори на всеки ъгъл да има камера, пак някой може да изперка от фанатизъм дори робот може да се препрограмира и той да те погне.... Няма Гаранция. Дори и свръхохраняваните зони и персони могат да умрат от тероризъм. Колко мутри ходеха с дебели бронежилетки, бронирани коли за по 700 000 и нагоре, охрани било израелска било бабанкови и пак са мъртви? Които не са мъртви, значи са удобни на НЯКОЙ... Ето затова няма как да си сигурно защитен. Но ако ни разрешаваха да си купуваме свободно и да се регистрира с простреляна гилза и тогава вероятно щеше да си по-сигурен? Но пък и като съдя по пияндурниците и бъзливите посе.ковци било ис бицепси шанса да те застреля или някой да застреля някого от бабаитлък или пиянде е твърде висок.. .Пак е до морал. бил съм охрана - оръжие се вади самов краен случай, когато нямаш избор... Ала Ганьо и други го вадят дори за дас трелят по празниците.... А това е ПРОСТОТИЯ! Стреля се само по мишена на полигон или в краен случай ако те нападнат и няма как да бягаш или не ти позволява поста да бягаш...наричат го СИТУАЦИЯ на НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА. Тук обаче възниква също - ЧИ
  • 3 разбийш

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "app":

    Тук обаче възниква също - ЧИЙ си човек? щото бая бандити на хора от властта са още недосегаеми за куп злини. Няма 100% сигурност! Най-добрата сигурност е да си по-бърз от Карл Луис... и шанса да избегаш е доста висок...