Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 13:19 3 412 12

Honda и Hitachi ще правят електродвигатели

  • honda-
  • hitach-
  • електродвигатели
Honda и Hitachi ще правят електродвигатели - 1

Hitachi Automotive Systems, Ltd., и Honda Motor Co., Ltd., обявиха подписаното на 3 февруари съглашение за основаването на джойнт венчър за разработването, производството и продажбите на двигатели за електрически автомобили.

Hitachi Automotive Systems започна да предлага електромотори за моторни превозни средства още през 1999 г. Компанията е снабдявала с тях голям брой японски и световни производители.

През същата година Honda лансира първия си хибриден автомобил, Insight, и оттогава се стреми към разширяването на електрическата си гама и подобряването на технологиите за нея.

Целта на сътрудничеството между двете компании е да се използва ноу-хауто на автомобилния производител и това на доставчика на агрегати и с помощта на тази синергия да се постигне икономическо и технологично предимство.

Предвидено е централата на джойнт венчъра да бъде в Япония, но той да разполага с подразделения в САЩ и в Китай, всяко от тях с производствени и търговски функции.

Паралелно с общите усилия, Hitachi Automotive Systems ще продължи да промотира и да снабдява и други автомобилни производители, докато Honda ще продължи да се фокусира върху глобалното промотиране на електромобилите с мотори от новосъздадената компания, както и с двигателите, произведени от самата автомобилна марка в Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 15 Отговор
    Колко и да се напъват никога няма да успеят да направят кола като BMW I-8

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 2 ссс

    1 12 Отговор
    БМВ M3 (F80) 3.0 (450 Hp) Competition Package DCT кога ще стигнат ?
  • 3 Мангала

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Я,си карай 18 годишното бмв дизел!Беше писал някъде колко коне е но съм забравил.Мога да ти кажа само,че от конете са останали само няколко.Иначе си голям умник,прочел си статията отзад на пред.Никои не иска да се съревновава с твоята циганска марка.Хората ще правят електродвигатели,а бмв ще копува от тях,защото е известно,че от бмв хич ама хич не ги бива в електрониката и не само.

    Коментиран от #8

  • 4 Мангала

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Оф,кога ли бмв ще стигнат Тесла а?
  • 5 БТР

    7 1 Отговор
    Сега очакваме онзи шизофреничен потребител с ник "гост" да дойде да ни обясни как това нещо екетродвигателя е по-старо от ДВГ-то и няма какво ново да се измисли при него, а бъдещето е в ДВГ-то щото ще се развива!

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "БТР":

    Имаше предвид "Гост" , той много държи на главна буква , не го ощетявай , хахахахах
  • 7 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Да бе , как не , затова миналата година са продали има няма стотина бройки от смешното "I-8" , пък "горката" Тесла почти закръгли 75000 бр. и то горе долу за същите пари ! И не защото няма повече желаещи , а щото завода още няма капацитет за повече , ама ти си мечтай , не ни пречиш
  • 8 Shmeker

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мангала":

    Няма как да кажеш, че БМВ е циганска марка, просто защото е един от най-елитните производители. А колите им са така направени, че веднъж имал ли си такава кола, няма как да харесаш друга марка. Просто защото се сраства с тялото и душата на шофьора си.

    Коментиран от #12

  • 9 некойси

    2 1 Отговор
    Honda малко позакъсняха с това, винаги са били пионери и пример за подражание от други "големи" марки.
  • 10 гощо

    1 1 Отговор
    Хонда винаги са били иновативни!!! Там са високите технологйй!!!
  • 11 незнайко

    0 0 Отговор
    В това отношение руснаците вече имат нова разработка.https://www.youtube.com/watch?v=NssutPllu34
  • 12 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Shmeker":

    И ти понеже си сраснат , реши да рекламираш Ауди нали ? Айде стига евтини номера , БМВ - много претенции , малко покритие !!!!