15 Февруари, 2017 04:30 1 684 1

Япония не се отказва от производство на мини ракети

  • япония-
  • производство-
  • мини ракети
Япония не се отказва от производство на мини ракети - 1

На 15-ти януари 2017 г. Япония изстреля ракетата SS-520-4 и ако полетът беше завършил с успех, тя щеше да се превърне в най-малката орбитална ракета в историята на космонавтиката. За съжаление 9.5-метровата ракета престана да изпраща телеметрична информация към наземните ръководители броени секунди след старта, а изкуственият спътник TRICOM-1 падна в океана.

Но Японската космическа агенция не иска да се откаже от разработката на мини-ракета - още до края на тази година ще бъде построена нова ракета и ще бъде направен нов опит за изстрелване, съобщи "Космос.бг".

Последващото разследване на аварията през януари доказа, че слабото звено на ракетата е било окабеляването и това е довело до късо съединение. Именно това дава повод за оптимизъм, че японците ще опитат повторно изстрелване толкова скоро след аварията. Подобряването на окабеляването е сравнително лесна задача и стига изолацията да има подходящо предпазване по време на вибрациите при изстрелване, всичко трябва да е наред следващия път.

Целта е да бъде създадена малка и евтина ракета, която ще позволи да бъдат изстрелвани мини-спътници за цена по-ниска от $500 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    3 0 Отговор
    И пазара на ушанките съвсем се сви. Изстрелване на спътник за около 500 000 долара е направо смешна цена. А и това си е балистична ракета откъдето и да го погледнеш. Браво!