Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 15:22 6 824 7

Сбогом, Motorola!

  • motorola-
  • lenovo-
  • moto
Сбогом, Motorola! - 1

Компанията Lenovo прекратява производството и продажбата на смартфони под марката Motorola. От сега нататък тези продукти ще се продават като Lenovo moto.

От компанията обясняват решението си с това, че не са им необходими два бренда за смартфони, а когато са придобили Motorola Mobility се е получило точно така.

Сега обединението е изцяло завършено в един бранд - Lenovo moto. Първите смартфони под обединената марка ще бъдат ппредставени на 26 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 propov

    17 8 Отговор
    Само кухите китайци могат да направят такава глупост. Да купят една топ марка и да я ползват да си сложат името отгоре й.Не знам защо са решили, че името Леново ще се продава по добре от Моторола. Все едно ония китайци дето купиха Волво, да почнат да продават хубавите коли под тяхната си марка, каквато и да е тя.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "propov":

    Само един кух Бай Ганьо може да напише подобна тъпотия!
    Буквите на капака на правят продукта, а Motorola беше посредствена марка и за това фалираха!
    А "кухите" китайци имат пари и правят очевидно по-добри телефони от Motorola.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 пффф

    11 7 Отговор
    до госта от втория комента.... ако моторола е посредствена марка то значи по тази логика и форд при автомобилете е такава ама в америка всеки 2ри кара форд нали ?
    както е й с моторола телефоните при американците
    пп.леново със сигурност ще съжаляват че са направили тази грешка да слеят двете марки
  • 4 Моторолчо

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Брей, то тая „посредствена” и „фалирала” марка много скъпо я продават! Че и „посредствените” имат цели 17 хил. патента!

    Уикипедия:
    На 4 януари 2011 г. компанията се разделя на 2 независими части:
    Motorola Mobility, която се занимава с производството на мобилни телефони, смартфони, таблети (предимно за частните потребители).
    Motorola Solutions - с производството на продукти използвани предимно от индустрията, в публичния сектор, големите фирми и корпорации, напр. мрежови системи и устройства, радиотехника.
    През август 2011 Гугъл обявява, че планира да закупи Motorola Mobility за 12.5 млрд. долара.[3]
    На 29 януари 2014 год. Лари Пейдж обявява, че Гугъл продава Моторола на Lenovo за сумата от 2,91 млрд. долара, като запазва 17 хилядите патента, които компанията притежава.
  • 5 Питанко

    0 0 Отговор
    120 хиляди на патент !!!! Не е ли малко скъпичко !!!!
  • 6 Ко каза

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Когато Моторола са правели радиостанции , дедо ти не е имал ток у къщата си,а китайците са правели само ориз и са живеели у сламени къщи.
  • 7 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    За съжаление Леново не успяват до момента да направят с Мото(Моторола) това което направиха с ThinkPad(IBM). Дано да се променят нещата в бъдеще защото бях голям фен на Moto(Motorola) още от топмодела Atrix - първия с 1GB RAM, първия с четец на пръстови отпечатъци, първия към който пуснаха Док-станция наподобяваща лаптоп и с две думи Моторола си беше топ марка при мобилните телефони допреди няколко години.