2 Март, 2017 16:29 2 401 0

Huawei удължава полета на дроновете

  • huawei-
  • china mobile-
  • дрон
Huawei удължава полета на дроновете - 1

Дронове се използват все по-често не само за забавление, и за търговски и военни нужди, но истински масовото приложение на летящите машини е възпрепятствано от ограниченото време за полет. Инженерите на китайския производител на телекомуникационно оборудване Huawei обаче твърдят, че имат решение на този проблем.

Те предлагат "пробегът" на дроновете да се увеличи по подобие на военните самолети - чрез дозареждане във въздуха. Китайците имат идея да използват за зарядни ретранслаторите на клетъчните телефонни мрежи, които едновременно с това биха могли да служат като усилватели на сигнала за улесняване на ориентацията до местоназначението в големите градове.

Проектът на Huawei все още се намира в начален стадий на разработка. В идеята обаче явно има хляб, тъй като в разработката ѝ участва и най-големият китайски мобилен оператор China Mobile. Партньорите са уверени, че безжичното зареждане от GSM-клетки ще извърши революция в доставките, а оттам - и в търговията на дребно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА