Last news in Fakti

22 Март, 2017 14:02, обновена 22 Март, 2017 14:03 2 400 1

Хакери изнудват Apple

  • apple-
  • icloud-
  • turkish crime family-
  • хакер
Хакери изнудват Apple - 1

Хакерска група с името Turkish Crime Family заплашва да изтрие данните на милиони потребители от iCloud ако не получи $75 000 в криптовалути Bitcoin или Ethereum от Apple. Компютърните изнудвачи предоставят и друга възможност за изплащане на откупа чрез подаръчни карти за iTunes на стойност $100 000.

Хакерите доказват сериозността на намеренията си с кореспонденция с Apple и клип в YouTube, в който е заснето влизане в няколко разбити акаунта. Исканията им трябва да бъдат изпълнени до 7 април.

Реакцията на калифорнийския технологичен гигант до момента се изчерпва с молба да бъде свален клипът, тъй като привличал ненужно внимание. Представител на Apple, пожелал анонимност, обобщава ситуацията с декларацията, че компанията няма практиката да възнаграждава кибер престъпници за погазването на закона.

Според Motherboard, технологичният сайт на Vice, гръмките заплахи са просто опит за оказване на натиск върху Apple. От Turkish Crime Family обаче твърдят, че разполагат с достъп до пощите на 300 млн. потребители, а един от членовете на групировката говори за 559 000 000 акаунта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роги

    5 1 Отговор
    Ами пак Путин или Станишев са виновни.