Last news in Fakti

30 Март, 2017 10:47, обновена 30 Март, 2017 10:47 6 112 5

Tesla Model 3 няма да има приборен панел

  • tesla-
  • model 3
Tesla Model 3 няма да има приборен панел - 1

Серийният вариант на най-достъпната Tesla ще стане първият автомобил без приборен панел или прожекционен дисплей, става ясно от изявление на самия Илон Мъск в Twitter в разговор с негов абонат.

Tesla Model 3 няма да има приборен панел

Потребителят моли поне за скоростомер, изразявайки готовност да си доплати дори да става дума за двуинчово екранче. Мъск обаче отговаря, че човекът зад волана на Model 3 няма да има никаква работа и ще бъде без значение дали на арматурата ще има показателни уреди, или не.

Прототип на най-евтината Tesla бе показан през април 2016 г. Само до май компанията събра 400 000 поръчки за електромобила, чиято серийна версия все още не е представена. Скоро стана ясно, че продажбите ще започнат не по-рано от края на 2018-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    18 0 Отговор
    Няма да знаеш с колко се движиш? А волан и педали ще има ли? Някак не вярвам до 2018-та да се появи напълно автономна кола на която законодателите да дадат правото да пътува по пътищата.
  • 2 Ловеца на поршета

    18 9 Отговор
    Учени установиха, че новата Тесла все пак има един плюс. И той се намира на батериите и…
  • 3 гост

    12 1 Отговор
    Значи това е подвеждащо. Колата има голям дисплей в центъра на таблото, но няма такъв пред волана. На централния диспей може да се изобразява всичко, както има например такива нисани с уреди в средата. Просто няма да има опция за фронтално разположени уреди, това е.

    Коментиран от #4

  • 4 реален

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Което според мен не е добра идея...защото при висока скорост, погледа трябва да следи напред платното, а не настрани...! И всяка секунда е фатална.... Страничният дисплей е добър за спомагателно разглеждане примерно при ниски скорости или спрял. най-добрият вариант, който съм срещал като идея и примерно вграден дисплей на нивото на огледалото отгоре за задно виждане...следиш едновременно и отзад автомобилите, видеорегистратор и дисплейс информация... но за високи скорости най-доброто е отпред над волана или поне на нивото на волана. Всяка стотна от секундата над 130-140 в час при нашите пътища на дупки и вълнички е често фатален...особенно в поледици и адски жеги. Аз не харесвам автономните автомобили - вече не си шофьор. добре е колата да я шофираш ти, но да има и възможност за автопилот и то надежден.-..ако нещо си болен, но трябва дас е придвижиш примерно! Ако е само на автопилот, губи се шофьорлъка ти.

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "реален":

    Я по-добре си стой на село и си паси кравата, а не се прави на голям разбирач. От тъпия ти коментар ("Аз не харесвам автономните автомобили") веднага става ясно, че "автономен автомобил" си виждал само в интернет!