4 Април, 2017 13:36 8 001 11

Уникален звук и камера за Nokia 9

  • nokia-
  • nokia 9-
  • ozo audio-
  • carl-zeiss
Уникален звук и камера за Nokia 9 - 1

Новият върхов смартфон на възродената финландска марка няма да отстъпва на флагманските модели на конкуренцията, съобщава сайтът Nokiapoweruser. Nokia 9 ще бъде оборудван с процесор Qualcomm Snapdragon 835, аудио система OZO и камера Carl-Zeiss.

Апаратът ще има QHD-дисплей OLED с диагонал 5.5 инча, 6 GB оперативна и 64-128 GB вградена памет. Апаратът ще бъде сертифициран по стандарта IP68, което означава, че ще бъде напълно херметичен.

Nokia OZO Audio е технология, създадена за слушалки и системи за обемно звучене, която осигурява минимално разминаване между звук и картина в сигнала, подаван към устройство с виртуална реалност. Благодарение на тази разработка снабдената с четири микрофона Nokia 9 ще може да записва пълноценен триизмерен звук.

Впечатляваща е и камерата, която новият флагман на финландците ще получи. Според слуховете тя ще бъде двойна, с разделителна способност 22 мегапиксела и оптика Carl-Zeiss. Nokia 9 ще има батерия с капацитет 3 800 mAh, ще разполага със скенер на очния ирис и ще работи под операционна система Android 7.1.2 Nougat.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    8 6 Отговор
    На хартия звучи добре, но хайде вместо да се захласвате по информация от сайт с очевидни пристрастия по марката да изчакате официалната презентация, че да не стане пак смях в залата.
  • 2 Гост читател

    18 6 Отговор
    Ако Нокиа са за смях, ти не знам за какво си. От позицията на каква компетентност, говориш така ? Я кажи на какво си пристрастен ти?Само не споменавай корейската марка дето почва със САМ и завършва на СУНГ ,защото тогава почва истинския смях в залата.Когато целия свят говореше от Нокиа,Самсунг/примерно/ не знаеха кво е телефон.
  • 3 КЛОУУУУН

    4 14 Отговор
    Нокиа глътнаха вода та се задавиха!!
    Сигурно ще ме убеждаваш че са световен лидер и недосижими в момента, а?!
    ЯЯ провери новите вицове и си избери един дето те кефи...
    Новият модел на Нокиа ще бъде МАЙ- завършващ на ТАП!

    Коментиран от #4

  • 4 бай Иван

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "КЛОУУУУН":

    Не са гълтали никва вода.
    Просто хората затъпяват и искат селфита, фацебоок и не знам си още к'во.
    А те продължиха да си правят телефони.
    Най-големият им проблем беше сделката с майкрософт за уиндоус мобайл.
  • 5 Иван Петров.

    10 1 Отговор
    Не съм експерт по тия технологии; ноочаквам с нетърпение излизането на пазара на новият модел "Нокиа". Минал съм през всички модели и съм доволен.За мен финландците правят готини телефончета.
  • 6 гамена

    8 3 Отговор
    Всички хардуерни устройства по улиците, по антените, в централите на операторите, това което е свързано с 3G и 4G връзките, проследяване на мобилни клетки е производство на Nokia. Имам добър познат в Mtel и си нямате на идея за каква апаратура на финландците става дума. Наскоро монтираха преобразователи от 3G на 4G. Така че Nokia е голяма работа а телефоните им са между другото, само дето сбъркаха да се кооперират с Майкрософт което им подля водица.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "гамена":

    И колко пари мислиш изкарват от такива преобразуватели? Що за глупост е да напишеш, че телефоните им били между другото?
    Точно телефоните генерират най-голяма печалба, а тази апаратура, за която пишеш, е капка в морето, защото не се произвежда в милиони бройки и не се сменя всяка година!
  • 8 aazzssee

    4 3 Отговор
    Нокиа, пфу. Телефон без (с)мисъл. Сами си го навряха, когато светът беше полудял по еднообразните им телефони, вместо да поведат хорото решиха, че могат да го карат както досега, ама НЪЦ. Сами се подредиха, не Майкрософт.

    За тези, които не си спомнят или не знаят - Нокиа беше марка с меко казано странен мениджмънт - всеки следващ модел беше визуално "по-добър" и ако параметрите на процесора или на дисплея бяха по-добри от предходния, това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО беше компенсирано за сметка на друг компонент. И на пазара дойде ЕПЪЛ - голямата ябълка, която вкара всички последни технологии в едно място - без "за сметка на..." - нокиевата политика. Проследете Е(ин)волюцията Нокийска в Гугъл
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    Дали въобще са глътнали вода, забатачика си мобилното подразделение с кавгата Меего/Симбиан, после вместо да наливат пари го харизаха на Майкрософт. После взеха Сименс Нетуъркс Моторола Нетуъркс и Алкател Лусент и ги зглобиха в най мощния телеком концерн на планетата. Сега използжат амбициите на ФоксКон да стъпят от свое име на пазара и страха им че името им е непознаваемо и ги обедиха заедно да възродят Нокиа Мобилити. Съжалявам но това е всичко друго но не и затънала корпурация.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.