Last news in Fakti

3 Май, 2017 14:24, обновена 3 Май, 2017 14:25 2 636 1

Тестват автономни коли в шофьорския ад

  • автономен автомобил-
  • автопилот-
  • безпилотен автомобил-
  • nutonomy
Тестват автономни коли в шофьорския ад - 1

Водачите в Бостън са сочени за най-лошите в Съединените щати. От катастрофалните им умения и дисциплина за волана обаче може да има и полза. Масачузетската компания NuTonomy, специализирана в безпилотните технологии, е получила разрешение да тества своите автономни автомобили в два от районите на града. Според разработчиците бостънският трафик е най-добрата проверка за ефективността на софтуера, който пишат.

Тестват автономни коли в шофьорския ад

Безпилотните автомобили на NuTonomy обикалят парка "Марин" в промишлената зона на Бостън от януари, но условията там нямат нищо общо с натовареното движение в центъра. Разрешението на властите ще развърже ръцете на компанията да изпробва колите си в района на пристанището и форт "Пойнт", където е пълно с пътни знаци, указателни табели, мостове, многолентови булеварди, пешеходци, велосипедисти и всичко това концентрирано на място, където се подвизават най-калпавите шофьори в Щатите.

Тестват автономни коли в шофьорския ад

NuTonomy е основана преди 4 години в Масачузетския технологичен институт. Днес централата на компанията се намира в Сингапур, където от август 2016 г. се занимава с изпитания на автономни таксита в реални пътни условия.

Тестват автономни коли в шофьорския ад

Безпилотните автомобили на NuTonomy не са собствена разработка, а са базирани на съществуващи електрически модели като Renault Zoe и Mitsubishi i-MiEV. Компанията се заканва до 2 години да пусне хиляди автомобили без шофьор по улиците на Сингапур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо със СУМПС

    11 3 Отговор
    Супер! И ако минат изпитанията успешно, да заповядат и у нас, където сме най-калпавите шофьори в Европа.