Last news in Fakti

19 Май, 2017 11:04 2 615 3

Индийският iPhone ще бъде двойно по-евтин

  • apple-
  • iphone-
  • индия
Индийският iPhone ще бъде двойно по-евтин - 1

За да намали още повече цената на най-достъпния iPhone SE, Apple започна производството на апарата в Индия. Според аналитици сглобените там смартфони ще струват $220 срещу $399 в Щатите.

Индийският пазар е доминиран от китайските производители, на които се падат над 50% от продажбите на смартфони. Делът на Samsung е 25%, а на Apple - едва 2 на сто. В страната живеят 1.3 млрд., но малцина могат да си позволят iPhone.

Според социологическите изследвания средностатистическият индиец е готов да плати максимум $155 за смартфон. Някои търговци успяват да постигнат цена от $320 за iPhone SE, но и това е прекалено скъпо.

Правителството на Индия, с което Apple успя да договори специални условия за производство, настоява цената да бъде намалена с още $100. Това може да бъде постигнато ако 30% от компонентите са с местен произход и не се облагат с мита.

Дори да постигне толкова ниска цена обаче, Apple ще трябва да отстъпи от политиката си, коментират анализатори. Компанията традиционно отказва да намали стойността на устройствата си, продавайки по-малко, но с много по-висока надценка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 1 Отговор
    Надявам се и да не е двойно по чуплив.
  • 2 Ловеца на поршета

    12 1 Отговор
    Имал съм Nokia Asha сглобена в Индия и качеството и беше отвратително.
  • 3 Работягата

    4 0 Отговор
    "Компанията традиционно отказва да намали стойността на устройствата си, продавайки по-малко, но с много по-висока надценка." - дори само заради това никога няма да си хвърля парите за айшит...