Last news in Fakti

18 Юли, 2017 15:40 1 996 2

Дрон летя в Космоса

  • япония-
  • дрон-
  • джакса-
  • космос
Дрон летя в Космоса - 1
Снимка: JAXA

Японски дрон летя при нулева гравитация и изпрати първи снимки от Международната космическа станция (МКС), съобщава Би Би Си.

Той се явява като един вид прозорец към живота на астронавтите, живеещи на космическата станция. Главната задача на дрона е да заснема снимки и видеоклипове.

Японската агенция за аерокосмически изследвания (ДЖАКСА) заяви, че той е доставен на МКС в началото на юни. Едва сега обаче са пуснати първите снимки и видеоклипове, които е направил.

Според космическата агенция той може да се движи "навсякъде и по всяко време чрез автономен полет и да записва изображения от всеки ъгъл“.

Целта на малкия дрон е проста – да прави снимки и видеоклипове, които до този момент са били правени от самите астронавти, за да документират работата и експериментите си.

Според ДЖАКСА това се явява близо 10% от работното време на астронавтите, което е и причината защо работата на дрона се оказва изключително полезна.

Дронът може да изпраща в реално време информация към Земята, като по този начин контролерите на полета и изследователите на Земята имат шанса да проверяват работата на астронафтите от тяхната гледна точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    2 1 Отговор
    I az iskam takyv dron
  • 2 Morgoth

    1 0 Отговор
    Идеята е добра. При нулева гравитация ефективността на дрона ще бъде много голяма - може с дни да работи без зареждане.