Last news in Fakti

9 Август, 2017 14:39 7 830 3

Тест на безпилотна кола се оказа измама

  • ford-
  • transit-
  • автопилот-
  • автономен автомобил
Тест на безпилотна кола се оказа измама - 1

История с предполагаеми изпитания на автономен автомобил по улиците на град Арлингтън, щата Вирджиния, предизвика сензация из американските медии. Местният сайт ARLNow.com излъчи ексклузивно видео, в което се вижда как Ford Transit се движи без шофьор зад волана.

Журналист от конкурентния NBC Washington обаче се усъмнил в автентичността на тестовете. Решил да провери по-детайлно за какво става дума и открил, че от ARLNow.com са изфабрикували сюжета.

Тест на безпилотна кола се оказа измама

При проверка отблизо се оказало, че зад волана на вана седи шофьор от плът и кръв, но дегизиран като седалка. Така се създавала илюзията, че Transit-ът се се движи сам без участието на човек.


По-късно станало ясно, че репортажът е замислен от изследователи от местния университет. Те искали да проведат експеримент с безпилотна кола, за да проверят реакциите на хората. Самият човек-седалка обаче отказал да говори с медиите.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джигит

    18 0 Отговор
    Хахахахаха, качваш се зад волана на една такава "безпилотна кола" и опаааа, изненадааа :D :D :D

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "джигит":

    За мъжете да, но за жените не се знае !