Last news in Fakti

10 Август, 2017 12:30 4 549 0

Без повече изчезнали вещи в колата

  • toyota-
  • патент
Без повече изчезнали вещи в колата - 1

Едва ли има шофьор, който да не е губил ключове, телефон или друга дребна вещ из дебрите на салона на автомобила си. "Черните дупки" между седалките и трансмисионния тунел принуждават водачите да търсят в унизителна поза падналите предмети, които понякога остават завинаги в тесните пространства.

Инженерите на Toyota обаче са измислили оригинално решение на този проблем. Японската компания патентова система за издирване на изгубените вещи, която спестява тягостното ровичкане под седалките.

Устройствата приличат на тави, които улавят предметите, изпуснати в пространството между седалките и трансмисионния тунел или праговете по подобие на отделенията за монети и други забравени по джобовете дреболии в пералните машини. Има както механичен, така и електрически вариант.

Падналите вещи се събират в специален контейнер, който се отваря с едно движение на ръката или от електрически механизъм. Цената на системата не е висока и няма да оскъпи автомобила, твърдят от Toyota.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА