Last news in Fakti

29 Август, 2017 13:19 9 359 5

Мъск копае скоростен тунел в Калифорния

  • borning company-
  • илон мъск
Мъск копае скоростен тунел в Калифорния - 1

Boring Company на предприемача Илън Мъск започва строежа на високоскоростна подземна магистрала в калифорнийския град Хоторн в югозападната част на окръг Лос Анджелис, Калифорния, съобщава The Verge. Първият етап от работите предвижда изкопаването на 3.2-километров участък от тунела на дълбочина 14 метра за технически изпитания.

Мъск копае скоростен тунел в Калифорния

След провеждане на тестовете тунелът ще бъде запълнен с бетон и инертни материали. От Boring Company гарантират, че никой на повърхността няма да усети строителните работи под земята или изпитания.

Проектът се ползва с личната подкрепа на кмета на Хоторн, но преди да се пристъпи към изкопни работи ще трябва да бъде получено съгласието на жителите на града. Това надали ще бъде лесно, тъй като сред населението има известна съпротива заради пропадане на почвата при аналогичен строеж в Северен Холивуд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лопатата

    6 11 Отговор
    Като си копаш, Мъске ле, кой ли ти верва, че ще успееш?
    Тунелите са едно много сложно подземно съоръжение, с многобройни рискове при конструирането, комплексна поддръжка през целия му живот, както и изключително дълъг период на възвръщане на инвестициите.
    Дори и бързо забогатял дилетант в строителството като Илон е наясно, че ще трябва да търси достъп до държавни субсидии по време на експлоатацията. С късане на билетчета за преминаване през тунела няма да стане.

    Коментиран от #2

  • 2 Зорлем

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Лопатата":

    А, не така! Няма да светотастваш и да хулиш и споневавш напразно името Му. Сякаш не знаеш, че това е революционерът, който променя космическата и автомобилната индустрия?!
  • 3 Прост бачкатор

    6 4 Отговор
    Аз може да не съм много умен ама кат дупката е само за тестове защо я копае в градо. У америчко пустини планини немат ли си да ги копат? А сега ще тормозят хората с вибрации. Кат им знам че 90% от американските къщи са от дърво и картон, не ми се мисли как ще спят.

    Коментиран от #4

  • 4 По прост бачкатор

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Прост бачкатор":

    Ще ги копаят по на дълбоко от нормалните тунели. Това, което ме чуди е, как ще подържат толкова кубици земя над тунела да не рухне. Едно земетресение и всичко живо вътре ще изпукяса. Тоя бетон трябва да е забъркан с титаниеви сплави ебаси.. и арматура от сплетени въглеродни нишки.
  • 5 незнайко

    3 0 Отговор
    Късане на билетчета няма да има. През тунела няма да преминават КОЛИ ! Заинтересувайте се малко в Гугъл, преди да пишете глупости ! Който е писал статията, можеше да направи такова пояснение!