Last news in Fakti

30 Август, 2017 11:00 1 926 4

Безпилотен Ford доставя пица Domino's?

  • ford-
  • автономни автомобили-
  • безпилотни автомобили
Безпилотен Ford доставя пица Domino's? - 1

Автопроизводителят Ford и веригата пицарии Domino's ще тестват доставки на пици по домовете с автономни автомобили. Това обявиха двете предприятия във вторник.

Експериментът ще се проведе в 115-хилядния град Ан Арбър, щата Мичиган. Клиентите, които ще получат доставките си от специално оборудван безпилотен Ford Fusion Hybrid, ще бъдат избирани на случаен принцип. Те ще имат възможността да следят местоположението на поръчката си чрез GPS и ще бъдат инструктирани чрез SMS как да я получат, когато колата пристигне на адреса.

„За нас автономните превозни средства се превръщат във все по-обещаващ бизнес модел. Domino's Pizza споделят нашата визия за бъдеще, в което интелигентни автомобили правят живота на хората по-лесен и комфортен“, заяви директорът на отдела за безпилотни и електрически превозни средства на Ford Шериф Маракби.

Двете компании искат да разберат реакцията на клиентите към този вид доставки. Интересен въпрос е дали хората ще бъдат недоволни от факта, че трябва сами да вземат поръчката си от автономния автомобил, вместо тя да бъде доставена директно до прага на вратата им.

Все пак безпилотният Ford Fusion Hybrid няма да се движи абсолютно сам – с него ще пътува инженер по безопасността от Ford и експерти, които ще анализират експеримента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    11 2 Отговор
    Реакциите на клиентите са ясни. Първия път ще им е интересно и ще излязат до автомобила за да го разгледат. После повече няма да поръчват от Домино, защото е досадно да слизам от 15-тия етаж и да обикалям около блока за една пица, вместо да си я взема от входната врата обут с домашните си чехли.

    Коментиран от #2

  • 2 Стамат

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "321":

    Само дето там нямат 15 етажни панелки .

    Коментиран от #3

  • 3 Смарт

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стамат":

    Да само дето са 60 етажни.
  • 4 Скептик

    0 0 Отговор
    На тоя автомобил кой ще му плаща глобите - фирмата-ползвател, програмиста?
    Ако има такива автомобили без камери викам го пред съседният блок, взимам пицата и отлитам без да плащам.
    Ще ме гони ли?