Last news in Fakti

1 Август, 2018 15:06 2 265 7

Отслабва ли се с ел. велосипед?

  • електрически велосипеди
Отслабва ли се с ел. велосипед? - 1

Швейцарски учени потвърдиха тезата, че електрически подпомаганите велосипеди са също толкова полезни за здравето на хората, колкото и стандартните колела. За да докажат теорията си те провеждат експеримент с хора с наднормено тегло. Групата от 32 души е разделена на две, като в течение на четири седмици едните карат електрически колела, а другите - стандартни велосипеди.

Резултатите са неочаквани. Оказва се, че и двете групи приемат еднакво количество кислород, въпреки по-малкото натоварване на тези с електрическите велосипеди. Учените поставят на едно ниво, що се касае до фитнес, обикновените и електрическите велосипеди. Експериментът се явява последна фаза от продължилото две години изследване относно ефективността на ел. колелата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо с Шкембе

    4 1 Отговор
    Аз карам хибриден чопър. Може да мине само на стартер 3-4 метра. Има двуцилиндров 1100 кубиков двигател за удължаване на пробега до 400 км.
    Бива ли го за отслабване, комбиниран с бира след каране?
  • 2 1234

    3 0 Отговор
    Да отслабва се както при езда на кон.Конят отслабва.
  • 3 мото

    3 0 Отговор
    Айде бе ! Нека примерно да има един 2ву километров баир с наклон 7-10% и да тръгнат и двата вида велосипеди нагоре.....този с хибридното песнички ще си пее а този с обикновеното ще му се изцъкли белия дроб, и ако е някоя яка жега 28-30 градуса може да има и линейка (за неопитни говоря)
  • 4 камшика

    4 1 Отговор
    Стига глупости, веднъж гоних с моето нормално(хем е добро) колело едно хибридно, а па онова си заминаваше. Тези с батериите са за холандски гейчета дето ходят на работа с костюмчетата

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    4 0 Отговор
    Ако не си зареждат батериите може да отслабнат повече даже ;-)
    То електрическото колело си тежи с 4-5 килограма повече.
    Поздрави на всички велосипедисти !
  • 6 Прав си

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "камшика":

    Верно, по-добре е да си истински мъж и да ходиш с омазан потник, анцуг и джапанки на обекта (работа) и да мреш в мизерия, докато онез добре облечени джендъри взимат месечно, колкото Ганьо годишно!
  • 7 Спараток

    2 0 Отговор
    Тук не е важно кой колко взеима на месец , а кое колко е ефективно. Безспорно за хора със свръх наднормено тегло , това е много удачен вариант. Иначе за средно статистически спортуваш, балканчето е по ефективно. В крайна сметка това е ниско интензивно кардио и има ефект само ако се прави повече от 45 минути. За предпочитане 90. Мазнините се горят най ефективно при аеробна гликолоза.