28 Август, 2018 17:38 4 402 3

Land Rover "прогледна"

  • land rover-
  • virtual eye pod

Британският автопроизводител Jaguar Land Rover представи безпилотна кола с очи, които създават илюзията за зрителен контакт между возилото и пешеходците. Проектът Virtual Eye Pod се финансира от правителствената програма U.K. Autodrive, която има за цел да проучи как автономните автомобили могат да възпроизвеждат поведението и реакциите на човек по време на движение.

Замисълът на инженерите е колата да показва на пешеходците, че ги е "видяла" и смята да спре, за да пресекат. Реакциите им се изследват от когнитивни психолози, които измерват степента на доверие преди и след зрителния контакт, за да определят дали имитацията създава усещане за увереност у хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 актуално питане

    15 1 Отговор
    А може ли, да псува пешеходците, ако се влачат по платното?
  • 2 Жунгла

    6 0 Отговор
    Малко ингьоз си пада.
  • 3 гост

    9 0 Отговор
    Ела у нас ококорена количке за голф да те видим как ще разбереш дали говорещия по телефон иска да пресече или не, защото той не гледа към пътя, нито седи на едно място, нито има нарисувана пешеходна пътека, покрай теб колите се движат с 50км/ч и околната среда е с най-различни изненади. Ела, пробвай се.