Last news in Fakti

31 Август, 2018 15:00 6 411 19

"Тѐслите" ще подават мигач сами

  • tesla-
  • патент-
  • мигач

Американският производител на електромобили Tesla Motors е подал заявка за патентоването на технология за автоматизирано включване на мигачите. Функцията ще стане част от системата за автономно управление Autopilot и ще използва данните от нейните камери, датчик за въртене на волана и ултразвукови сензори.

Според описанието към патентната документация нуждата от автоматично включване на мигача ще се определя от изчислителна платформа и заложените в нея диапазони за ъгъл на завъртане на волана. Системата ще разбира дали автомобилът се престроява, или завива.

През 2014 г. Tesla предостави патентите си за свободен достъп, а Илон Мъск заяви, че компанията не смята да съди никого, който използва технологиите "добросъвестно". Предприемачът смята, че патентите служат за "потискане на прогреса", "укрепване на големите корпорации" и "обогатяване на адвокати".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖНФХ ХЪЖ

    42 3 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ЩЕ МИГАТ ДЕНОНОЩНО ЗАРАДИ ДУПКИТЕ ПО ПЪТЯ----- И КАКВА Е ЛОГИКАТА ДА ПОДАВА МИГАЧ -СЛЕД КАТО СЪМ ПОЧНАЛ ДА ЗАВИВАМ ----НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ПУСКА МИГАЧА ПРЕДВАРИТЕЛНО ,ЗА ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ И ДРУГИТЕ ОКОЛО ТЕБЕ

    Коментиран от #5, #12, #15, #16

  • 2 Гост

    16 3 Отговор
    Е, те тогава ще стане голяма тесла!
  • 3 Driving pleasure

    4 5 Отговор
    Смех, те и сега изтрепаха народа, кво остава като почнат сами да дават и мигачи
  • 4 Зорлем

    20 3 Отговор
    Доколкото разбирам от диаграмата в статията, мигачът ще се включва след като шофьорът е започнал да завърта волана. Аз мисля, че тогава вече е късно, но това е, защото вероятно съм закостенял в мисленето си.
  • 5 Българина

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЖНФХ ХЪЖ":

    Често е нужно едно мигване за сигнализираш смяна посока за какво ми е като ще мига след като съм я сменил. Пълни глупости. Като автопилота....
  • 6 омъскатяване

    8 6 Отговор
    И разбира се за тази "екстра", по традиция ще се плаща месечен абонамент ! Не го слушайте Свети Илон с неговата "благотворителност" !
  • 7 Аз казах

    9 1 Отговор
    Напълно ненужна функция пълна глупост.
  • 8 Николай

    3 1 Отговор
    Автипилота и навигацията ще уоравляват основно това нещо. Няма как да знае йолата ти всъщност къде искаш да отидеш

    Коментиран от #11

  • 9 псев до

    5 2 Отговор
    тази кола наистина е за идиоти особенно псевдо гъзарите с 50 годишните бмвта
  • 10 Зомби с квадратно чело

    4 2 Отговор
    УАААААААУУУУУ и за това подават молба за патент ????
    Е то аз трябва да имам хиляди патента :)).
    Вече нищо не може да ме учуди на този свят!!!

    И накрая гръмкото предоставила патентите си за свободно ползване, стига моля ви ще се попикая от смях:))))))))
  • 11 Зомби с квадратно чело

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Николай":

    Какъв автопилот бе Николайчо не ставай смешен!!!!
    Напротив, ти прочете ли какво пише???
    Is driver Applying....... автопилота няма такъв идиотски алгоритъм!!!!
  • 12 Ггг

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЖНФХ ХЪЖ":

    Ама ти търсиш логика у краварите
  • 13 Путю

    2 0 Отговор
    А, на мене жената ми пуска мигача..
  • 14 Пино

    0 2 Отговор
    хахаха смешници смешни и невежи сте всички тука...
    Мигач ще се подава преди завиването и това ще го прави навигацията. Ако не си си пуснал навигацията и сам си караш, ти ще трябва да го подаваш естествено.
    Ама освен да храните срещу заплащане, друго не можете...Червени тролчета.

    Коментиран от #18

  • 15 Окей

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЖНФХ ХЪЖ":

    Не схващаш ли? Мъск е с благородна идея. Но всяка благородна идея проведена в кочинка, като тук се изражда в свинщина и геноцид. И ако се направят така умните коли, то тук у нас ще е катастрофа до катастрофа и катаджиите ще тичат от едно ПТП на друго. Представи си, че завърташ волана надясно, умната кола пуска мигач, но виждаш, че отпред минава някоя кифлъ, загледана в телефона си и удряш контрата. Умната кола зад теб и умния шофьор гледат кълките на някоя мисска и те нахендрят в ануса, тоест ауспуха. Умният шофьор изскача и те поцва с бухалка или ти него. Идва Кат и купона започва. И трафика се яъзобновява след половин час. И това по 50 пъти на ден.... Нещо не харесвам умнитд машини. Щ
  • 16 Окей

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЖНФХ ХЪЖ":

    Или ще кажеш, че и задната умна кола, автоматично ще спре? Колко десетилетия трябват, за да спечелим пари, за нов електромобил и да оцелеем от мутрите на власт, и рекета на монополите дотогава? Колко бихацкарали автономни коли? То по-добре Вибер такси, ако не карам аз ШОФЬОРА ИНДИВИД. Ще е пълно с катастрофи тук и от скапани пътища и от немърливци.
  • 17 аналитик

    2 0 Отговор
    Тоса вече не ме касае. От догодина спирам колата и докато не махнат Гражданска отговорност, като задължителна, не мисля да си купя друга кола. Ако ще и да не дават мигач. То и сега доста водачи не подават...
  • 18 Зомби с квадратно чело

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пино":

    Ти си малоумен, прочете ли изобщо алгоритъмът?
  • 19 Димов

    0 0 Отговор
    Ами ако карам по прав булевард и искам да се престроя, как ще подаде мигач 2-3 сек преди да мръдна волана нанякъде? Или ако заобикалям препятствие на пътя.