Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 16:10 7 498 3

Удар между дрон и самолет (ВИДЕО)

  • дрон-
  • самолет-
  • удар
Удар между дрон и самолет (ВИДЕО) - 1

Любителските дронове все повече навлизат в нашия живот и се използват за всевъзможни цели и задачи. Те вече са неизменна част от снимачните екипи, използват се за доставки на различни пратки и за какво ли още не.

Само че те са и изключително опасни за самолетите. Специалисти от университета в Дейтона провеждат нагледен експеримент. В опита те симулират удар между един от най-разпространените дронове DJI Phantom 2, който е с тегло около един килограм заедно с батерията и крило на лекомоторен пътнически самолет.

В лабораторни условия ускоряват крилото до 383 км/ч - скорост, с която подобни самолети излитат от пистата и осъществяват удар с дрона. Какво се случва - вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нинистраф

    5 3 Отговор
    бойти ся ва!
    за дрон в небето на запад от булгаристан има мнго яки забрани и огромни глоби! за катастрофа със самолет или въртолет -яко!!!
  • 2 qwerty

    3 0 Отговор
    Те от DJI са си вкарали в картите забранените за полети зони, който не ги спазва си е за негово сметка ако се издъни нещо. Лично аз с моят дрон работа около летището НЯМАМ!!!
  • 3 незнайко

    2 0 Отговор
    Това се случва и с ударена птица ! Разлика няма. Затова се говят и птиците от летищата. Дрона на село или в града, как ще се удари в самолет ? Защо ги продават, като ще забраняват ползването им ? То е равносилно да подкараш кола без книжка и да се натресеш на друго превозно средство ! Хората си правят тестове, както правят и с колите .