Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 12:23 11 866 5

10 маниашки автомобилни екстри

  • екстра-
  • опция-
  • оборудване

Цените в рекламите на автомобили могат да заблудят само наивници. Пределно ясно е, че за кола с прилично оборудване се заплаща много повече от обявеното. Производителите печелят доста от опциите, които изкушават купувачите. Списъците с екстрите на някои компании обаче напомнят по-скоро на каталози за авторско изкуство - със съответния ценоразпис.

Tesla


Салонните филтри HEPA и режимът на климатика Bioweapon Defence Mode помогнаха на Илон Мъск да прибере доста пари от параноичните си клиенти, които се готвят за Апокалипсиса. Електрическият кросоувър Model X е единственият сериен автомобил в света, който обещава защита против ебола и радиация.

Bentley


Ако си мислите, че най-скъпата автомобилна опция са керамичните спирачки или аудиофилската озвучителна система, вероятно не сте чували за часовника Breitling Mulliner Tourbillon с цена €150 000 на таблото на Bentley Bentayga. Екстрата обаче не може да бъде поръчана просто така. Произвеждат се само по няколко бройки годишно.

MINI


Пътуването с кабриолет може да бъде помрачено само от внезапен дъжд. В MINI обаче са решили този проблем със система за предупреждение за валежи по планирания маршрут. "Личният метеоролог" обаче може да се поръча само с определен тип навигация.

Fiat


Италианците не си представят живота без чаша хубаво еспресо. Fiat 500L задоволява тази жизнена необходимост с вградената кафеварка Lavazza 500 Espresso Machine. Уредът работи на 12 волта и със специални капсули.

Porsche


Интериорът на 911 може да бъде тапициран с кожа от горе до долу. Това важи дори за жалузите на вентилационните отвори. Разбира се, срещу допълнително заплащане.

Nissan


Ако пробегът с едно зареждане на Leaf ви се струва недостатъчен, можете да си поръчате вграден в задния спойлер фотоволтаик, който захранва част от електрическите консуматори на борда на автомобила.

Range Rover


Падащият борд на багажника предоставя място за посядане при почти всеки всъдеход. От Range Rover обаче са решили да изведат буржоазния чар на пикника до невиждани висоти. При това цялата система се прибира под багажника.

Pontiac


Освен като дежурен призьор в почти всяка класация на най-грозни автомобили, Aztec ще бъде запомнен единствено с участието си в сериала "В обувките на Сатаната". Въпреки противоречивата си външност обаче кросоувърът на Pontiac е доста практична и добре измислена кола, която може да се поръча с куп необичайни екстри - например палатка, която става част от каросерията.

Renault


Искате просто да метнете набързо нещо в багажника и не ви се отваря цялата задна врата? Няма проблем - срещу допълнително заплащане микрованът Modus може да се поръча с такова "барче".

Opel


До неотдавна "звездно небе" на тавана можеше да се поръча само за автомобили от ранга на Rolls-Royce. После обаче британската марка се сдоби с неочакван конкурент в лицето на малолитражката Adam. така на пазара се появи Opel с екстри от Rolls.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    38 4 Отговор
    Разбира се, най-кретенската екстра е на тесла. Защита от радиация и биологичен агент. Това е като препоръката от старите анекдоти - при ядрен удар дръжте автомата Калашников далеч пред тялото за не не капе по обувките ви, докато се разтапя.
  • 2 ДДД

    54 0 Отговор
    за 150 000 евро ще карам до тоя с бентлито и ще му казвам колко е часът

    Коментиран от #3

  • 3 асддас

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "ДДД":

    Това на бентлито е все едно да хвърлиш 150 000 в кофата. Те се обезценяват повече от немските коли.
    По добре да си купиш нормален часовник за тези 150 000.
  • 4 onq s parata

    6 1 Отговор
    Какъв ви е проблема с рекламите на колите ? Къде пишат че за цената ще дадат топ модел АМГ например ?
    Пише започва от еди колко си. Какъв е смисъла от тая реклама ако си четяхa ценоразписа на екстрите ?
  • 5 Жоро

    8 4 Отговор
    Чак пък маниашки