Last news in Fakti

31 Октомври, 2018 14:11 1 125 2

Waymo започва тестове на автономни коли без оператор

  • waymo-
  • автономен автомобил-
  • безпилотен автомобил

Калифорния издаде на Waymo разрешение за полеви изпитания на автономни автомобили без задължителния досега подсигуряващ оператор, обяви щатският Департамент по превозни средства. Компанията, собственост на Alphabet Inc., ще може да изпробва близо 40 тестови мулета без шофьор по пътната мрежа на окръг Санта Клара.

Разрешението се издава с условие Waymo да гарантира постоянна двупосочна комуникации с пътниците в автономните коли, застраховка в размер на минимум $5 млн. (€4.41 млн.) и предварително уведомяване на местните власти. Тестовете ще се провеждат както през деня, така и нощем.

Безпилотните автомобили на Waymo ще могат да се движат по градските улици, шосетата и магистралите в Санта Клара. Максималната им скорост ще бъде ограничена на 65 мили/ч (105 км/ч). От компанията твърдят, че колите им могат да се движат също в условията на мъгла и силен дъжд, така че са позволени тестове в лоши метеорологични условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 2 Отговор
    Безпилотните коли на гугъл са Крайслери.
  • 2 коки

    0 2 Отговор
    Кеф сега който не те кефи поръчваш му такова такси на втория светофар бум в канавката и чао, тез автономни коли има още хляб да изядат докато станат безопасни иначе си е руска рулетка ще стигнеш или не