Last news in Fakti

29 Ноември, 2018 09:47 1 704 3

Volvo се цели в напълно автономни коли

  • volvo-
  • lidar-
  • автономни коли
Volvo се цели в напълно автономни коли - 1

Volvo Cars и Luminar – водещата стартъп компания в областта на разработването на технологии за автономни превозни средства, демонстрират най-модерната сензорна технология LiDAR по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис Automobility LA 2018. Разработването на LiDAR технологията, която използва импулсни лазерни сигнали, за да засича обекти, е изключително важен елемент от създаването на безопасни автономни автомобили.

Иновацията позволява на автономните коли да се управляват безопасно в натоварени трафик ситуации и да възприемат сигнали на дълги разстояния и при по-високи скорости. Технологии като LiDAR могат да помогнат на Volvo Cars да превърне в реалност визията си за автономното пътуване, представена с концепцията 360с по-рано тази година.

Разработването на модерната технология LiDAR е един от многото начини, по които Volvo Cars работи съвместно с партньорите си за безопасното представяне на напълно автономни автомобили. Новите възможности за възприемане на сигнали, разработвани съвместно от Luminar и Volvo Cars, позволяват на системата в автомобила да разпознава различни позиции на човешкото тяло в детайли, включително да различи краката от ръцете – нещо, което досега не е било възможно с такъв тип сензори. Технологията ще може да засича обекти на разстояние до 250 м – обхват, много по-голям от всяка друга настояща LiDAR технология.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    3 1 Отговор
    дачия се целят във волво значи и само като стане готово ще пуснат 20 пъти по евтин логан с автономност ниво 5
  • 2 Жигула

    3 0 Отговор
    Значи може докато седиш на шофьорското място да си пиеш ракия и до теб готина мацка да ти свири.
  • 3 Димов

    1 1 Отговор
    Една клемичка да се окисли и да не даде контакт, и ойде коня у ряката.