Last news in Fakti

3 Май, 2012 14:21 2 107 4

Nokia продаде Vertu за $ 265 млн.

  • nokia-
  • vertu-
  • permira

 

Финландският производител на телефони Nokia е обявил за продажба луксозното си подразделение Vertu, твърди Goldman Sachs. Купувач за бранда се е намерил веднага и това е акционерната група Permira.
 
Финландците продават луксозната марка поради сериозни финансови проблеми. По данни на западни медии сделката е осъществена за сумата от 200 млн. евро ($265 млн.). В портфолиото на групата Permira са още марките Hugo Boss и Valentino.
 
Освен телефоните, изработени от ултраскъпи благородни метали, въглеродни влакна и титан, компанията предлага и 24-часова услуга за автоматично архивиране на данни, както и два безплатни ремонта в годината.
 
Най-скъпият телефон Vertu Signature Cobra беше пуснат през 2006 година на цена $310 000. Според специалисти пордажбата на Vertu е логична стъпка от страна на Nokia и се прави с цел излизане от сериозната финансова криза, в която се намира известният финландски производител на телефони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Мартинов

    0 3 Отговор
    Телефон за 200 милиона трябва да превръща в каквото си пожелая бе ....

    Коментиран от #2

  • 2 Венцеслав Иванков

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коко Мартинов":

    @1 Забавен си...
  • 3 Виктор Георгиев

    1 0 Отговор
    и къде видя телефон за 200 милиона, че ние обикновенните хора нещо не го виждаме.....
  • 4 123

    1 1 Отговор
    Вие пр.сти ли сте?Продали са марката,не 1 телефон.