Last news in Fakti

22 Юни, 2012 12:29 1 945 1

Без охлаждане на батериите за електромобили

  • a123 systems-
  • батерии-
  • електромобили
Компанията A123 Systems, която е един от големите производители на батерии за електромобили, представи иновационна технология. Благодарение на нея акумулаторите могат да работят при екстремни температурни стойности с увеличен ресурс.
 
Технологията е наречена Nanophosphate EX и прави охлаждането и подгряването на батериите в електромобилите излишно. Nanophosphate EXT може да се прилага както на оловно-киселинни, така и на йон-литиеви батерии.
 
Основното предимство на Nanophosphate EXT  е, че поддържа дълговечността на батерията при високи температури и същевременно обезпечава висока мощност при ниски температури. На практика батерията може да работи безпроблемно в диапазон от -30 до +45 градуса по Целзий.
 
Ако тази технология бъде интегрирана в електромобилите и хибридите, теглото им значително ще се намали, а надеждността и дълговечността на скъпите батерии ще се увеличи. От A123 планират да приложат технологията Nanophosphate EXT в масово производство още от първата половина на 2013-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Захарче

    0 1 Отговор
    Дано да се случи с бързината на промяната на батерията за мобилните телефони като форма и качества т.е. от големината на куфар за няколко години до големината на кибритена кутийка . Трябва да се отървем от всички "паткарници" !