Last news in Fakti

29 Декември, 2019 11:30 3 507 18

Apple ще представя нови "айфони" два пъти годишно

  • apple-
  • iphone

Apple обикновено представя ново поколение iPhone всяка година през септември, докато други продукти на компанията излизат и през пролетта.


Според анализ на JP Morgan, всичко това се очаква да се промени от 2021-ва, когато технологичният гигант може да приеме график, който прилича много на този на Samsung, а именно да пуска нови смартфони на пазара два пъти в годината. По-конкретно, Apple ще използва пролетта за въвеждане на по-достъпните си модели, докато през есента ще представя само премиум устройства като моделите Pro и Pro Max.


На пръв поглед подобен подход със сигурност има смисъл, особено след като базираният в Купертино технологичен гигант разширява гамата на iPhone. В момента Apple пуска три модела смартфони всяка година - най-новото поколение включва iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Следващата година обаче компанията ще представи и второто поколение iPhone SE.


Ако Apple въведат новия график още от догодина, то пролетната премиера би могла да включва iPhone 12 и iPhone SE 2, докато есенното събитие ще бъде дебют за iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.
Този модел много наподобява подхода на Samsung. Моделите на Samsung Galaxy S обикновено виждат бял свят през февруари и излизат за продажба през март, докато Galaxy Note се обява през август и достига до рафтовете по-късно същия месец или в началото на септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    28 11 Отговор
    Като направят читав Айфон за 300 лв като Самсунг и Хуауей може да го пробвам тоя епъл и аз.

    Коментиран от #2

  • 2 Цървул

    6 26 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Има ли значение дали андроида ти струва 300 или 3000 лв като все е Андроид? Аз си купувам софтуер в крайна сметка.

    Коментиран от #7, #12, #17

  • 3 Нюватор

    23 5 Отговор
    Нови епли всеки ден - тълпата реве в екстаз, а няКой забогатява с 2 милиона в час
  • 4 Behemoth

    10 1 Отговор
    Ай куко?
  • 5 FOXCONN 🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳🇨🇳

    17 10 Отговор
    Абе новите изгнили и нахапани ябълки с бъгавия IOS и дефектните части от Foxconn КИТАЙ
  • 6 SAMSUNG ♥️♥️♥️♥️

    10 6 Отговор
    Galaxy S20 ще има 108 MP сензор , 6 камери , 5G , 12 RAM и 1TB памет ........
  • 7 Xiaomi mix ALPHA 10.000 лева

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Цървул":

    Xiaomi mix ALPHA е Android за 10.000 лева ;)
  • 8 Финансират ли ви ?

    7 2 Отговор
    Факти защо всеки ден пишете за айфоня ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ulefoner

    9 1 Отговор
    Пиша от Улефоун, страшна тупалка е, това е новият Хуавей, супер бърз и почти без пари.
  • 11 007

    4 3 Отговор
    Ъ, че то старата ми NOKIA 3210 е по стока . А ако искам ябълки, ще отида до пазара или до супермаркета - по около левче килото, и са сладки и полезни 🍏🤘👌🦒
  • 12 Цървул си си

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Цървул":

    Прав си, друго си е да плащаш най-високата цена на пазара за едно и също нещо всяка година.

    Коментиран от #13

  • 13 Глупости

    11 9 Отговор

    До коментар #12 от "Цървул си си":

    Всяка година ли? Да си забелязал, че хората с Айфон ги ползват с години, за разлика от онова недоразумение Андроид? Все още се използват iPhone 4, работят! Моят е 8, на две години е и ще го задържа още 3, не защото ще стане бавен, нито ъпдейтите ще му спрат, всичко ще си работи, но ще ми е интересно да взема нещо ново.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Глупости":

    Август пуснах за продажба Mi Max 1 - телефон на 3 години. Последно се беше ъпдейтнал Април 2019. Продадох го защото малко му се посчупи екрана от едно изпускане на плочки. Питам те сега кой е диота - този дето дава 2 бона и ползва телефон 6 години - в най-добрия случай или този дето ползва телефон за 400 лева и получава ъпдейти 3 години. Я кажи верно ли на Айфон 4 и Айфон 8 зарядните не са съвместими и слушалките им също мммм? А тези дето ходим на работа и имаме служебни СИМ карти - по два сифоня ли да влачим? И за работещия айфон 4 я кажи от кога е последния ъпдейт - да не би вече три години да не са ъпдейтвани а?
  • 16 качествен е

    2 6 Отговор
    Работещият Айфон 4 не е ъпдейтван от години, но работи като нов. Страхотен браузуър има, човекът си го ползва всекиднвено, страниците не му се чупят. Този телефон на практика е вечен.
    Естествено, че предпочитам да дам 2 бона и да ползвам нещо качествено с години, а ако нямам пари ще си го купя на старо или ще си взема чисто нов, но стар модел. Това е все едно да спорим нова Дачия или стар Мерцедес.
  • 17 ааа

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Цървул":

    то и то един софтуер за чудо и приказ направо...
  • 18 Мики маусНикога вече герб

    5 1 Отговор
    Истината драги зрители е в телефон с копчета и фенерче+ радио,за 15лв.