Last news in Fakti

23 Януари, 2020 17:16 3 395 15

Така ще звучат електрическите "мазератита" (ВИДЕО)

  • maserati-
  • електромобил

Италианският производител на елитни автомобили Maserati обяви официално, че започва тестове на първата си изцяло електрическа силова установка. С нея ще се оборудват следващите поколения на GranTurismo и GranCabrio, а звукът, който тя ще издава, вече е готов.

Електрическата задвижваща система е разработена от Maserati Innovation Lab в Модена. Също там е създаден и "саундтракът" за бъдещите електромобили на марката, който може да се чуе в кратко видео, публикувано в YouTube-канала ѝ.

Темпераментният звук на двигателя с вътрешно горене открай време е неизменна част от имиджа на марката и италианците нямат никакво намерение да се отказват от традициите с преминаването на ток. Звукът, който ще започнат да издават GranTurismo и GranCabrio съответно през 2021 и 2022 г., напомня едновременно на високооборотен бензинов мотор и воя на изтребител от "Междузвездни войни".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Усмивката

    9 9 Отговор
    С кеф да му опънеш една бутилка с минерална вода от балкона
  • 3 Random

    12 28 Отговор
    Абе като са толко убави тия електрички що им добавят звуци от двг?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Borislav Popov

    31 11 Отговор

    До коментар #3 от "Random":

    Убийствена логика извади, щом електричките са безшумнии, значи не са хубави.

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    25 12 Отговор

    До коментар #3 от "Random":

    Щото запъртъците от Мазерати няма с какво друго да се похвалят , освен със "звук" !! Еле пък като почнат семейните седани на Тесла за половината пари на техните да ги късат като спрели , само звука ще им остане , хахах !!
  • 6 Random

    4 18 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    те нека са безшумни, ма за чий им е звук ?

    Коментиран от #8

  • 7 Laughing out loud

    9 13 Отговор
    Звукът е подобен все едно му вие я лагер, я зъбни колела. Не е същият, но има известна прилика. Защо след като няма да използват ДВГ, не се придържат към пърформанса и динамиката? За чий е нужен симулиран звук? Аз и сега може да се кача в реното и да си пусна от youtube звук на Бугати. И какво? По-динамично ли ще стане? Да претендираш със симулиран звук за увеличено изживяване е като да претендираш за увеличена динамика със стикери по стъклата...

    Коментиран от #13

  • 8 Borislav Popov

    28 3 Отговор

    До коментар #6 от "Random":

    Ми за да можеш да я чуеш, че се приближава и да избегнеш евентуалния сблъсак, ако шофьора на електричката се случи някой заплес.

    Коментиран от #14

  • 9 Пешо

    8 11 Отговор
    Като звука на пералнията ми когато центрофугира !
  • 10 Хаха

    12 24 Отговор
    Това са ГЕЙлектрички !
  • 11 1.9 tdi +++

    14 24 Отговор
    Не ми допадат тия ел мотори ! Батериите им въобще не са екологични !
  • 12 pepy

    27 8 Отговор
    Явно и тези от Maserati са също такива лаици като тези от Tesla. Само си губят времето да измислят разни работи, а не се консултират с BG-специалистите, които пишат тук. Абе аматьори...
  • 13 Интелигентен джендър

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Laughing out loud":

    Проблемът е в чипа на индивидите зад волана. Повечето плейбой, батки, пишман мачовци, искат да произдеват някакъв шум, също като да речем мъжките на животните. Дали ще е рев от ауспусите на АМГ, дали ще вика "Боф", като вдига щангата, дали ще набичи музика, то си е питекантроп. И Мазерати, просто дават на аудиторията, това което иска.
  • 14 Random

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    И що тоя звук да е на двг?

    Коментиран от #15

  • 15 Borislav Popov

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "Random":

    Ми много просто, да чуе пешеходеца, че се приближава лека кола, ако звука имитира нещо друго, човек може и да не обърне внимание.