28 Януари, 2020 15:58 1 698 3

Huawei ще получи подкрепа от TomTom за карти и услуги

  • huawei-
  • tomtom
Huawei ще получи подкрепа от TomTom за карти и услуги - 1

Напоследък доста често има нова и нова информация покрай сагата Huawei – САЩ, която се анализира и коментира разгорещено. Китайският гигант определено се движи бързо, когато става въпрос за адаптиране и намиране на алтернативни решения и подходи. Вероятно е необходимост, ако иска да продължи да се налага на пазара на мобилни технологии. Отстрани, изглежда, че бъдещето за Huawei не е цветущо, но компанията е запретнала ръкави да се справи с този проблем.

Последният ход в това отношение беше обявен в петък от говорител на холандската компания за цифрови карти TomTom - Ремко Меерстра. Очевидно Huawei и навигационната компания имат сключен договор за партньорство от известно време. Това е било пазено в тайна, но вече обявено публично, без подробности.

TomTom поддържа само маркови приложения за iOS и Android. Huawei изгражда свои собствени приложения с помощта на TomTom, с информация за трафика и навигационни инструменти. По-рано тази година TomTom предостави данни за Apple Maps - тя беше част от доставчиците на данни при стартирането си, но според съобщенията Apple продължи да използва услугите им и след основен ъпдейт на приложението.

Huawei ще получи подкрепа от TomTom за карти и услуги

Струва си да се отбележи, че Huawei предприема все по-сериозно мерки за своите ниско бюджетни платформи и облачно пространство, като ги прави подобни на Google. Особено при смартфоните, потребителите могат да очакват да видят все повече и повече нови условия решения и допълнения от платформата TomTom.

В предишни доклади се казва, че Huawei изгражда пълноценна система за картографиране, известна като „Map Kit“. Този софтуер ще бъде предназначен за разработчици на приложения и може да използва данни от руския технологичен гигант Yandex и собствените „телекомуникационни базови станции на Huawei“. Сделката с TomTom може да е сигнал, че Huawei поне временно се отказва от Map Kit, или че просто все още работи върху технологията и се нуждае от краткосрочно решение.

Подобно на много производители на телефони с Android, Huawei и досега разчита на Google Maps. През миналата година обаче администрацията на Тръмп наложи санкции срещу компанията, заплашвайки връзките и с американски технологични компании като Google. За момента Huawei все още използва Android, но бъдещето на тази сделка е „неясно“, а Huawei изгражда собствена операционна система, наречена HarmonyOS. Сделката с TomTom допълнително намалява зависимостта и от Google.

Huawei ще получи подкрепа от TomTom за карти и услуги


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светльо

    2 7 Отговор
    Яндекс бил технологичен гигант. Хахахахахахах. Пуснаха един телефон клон на ZTE и го спряха. Не се купува.
  • 2 qwerty

    2 0 Отговор
    Някой нахапани модели са с тази подкрепа отдавна
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.