Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 10:45 4 210 4

BlackBerry спира производството и продажбата на смартфони

  • nokia-
  • black berry
BlackBerry спира производството и продажбата на смартфони - 1

Смартфоните на BlackBerry някога са били преносим офис на всеки бизнесмен. С тяхната физическа кватертна клавиатура, те бяха удобни за въвеждане на имейли в движение, нещо, което други телефони не можеха да се справят. С навлизането на iPhone и Android моделите, BlackBerry се разпадна и беше почти забравен.

През 2016 г. базираната в Шенжен компания подписа споразумение за производство и продажба на смартфони BlackBerry. BlackBerry KEYone, BlackBerry KEY2 и BlackBerry Motion са сред телефоните на BlackBerry, които се проектират, произвеждат и продават от TCL Communication на основните пазари.

Последният телефон, който китайската компания представи на пазара, беше BlackBerry KEY 2 LE, през август 2018 г. и дебютира на пазара през октомври 2018 г.

Това продължи, докато китайската компания TCL Communication получи правата за марката и не я възроди. Новите телефони бяха комбинация между Android и BlackBerry: подобрени функции за сигурност и софтуерен пакет, предназначен за професионалисти. За съжаление бизнес средите са навлезли дълбоко в екосистемата на Apple, и новите телефони от BlackBerry не успяха да окажат влияние.

Преди дни на официалната страница на компанията в Twitter се появи съобщение, което обяви края на ерата на BlackBerry TCL. В съобщението се казва, че правата на TCL Communication върху марката BlackBerry изтичат на 31 август 2020 г. и след тази дата компанията вече няма да продава устройствата, носещи това име.

BlackBerry спира производството и продажбата на смартфони

Онези от вас, които притежават смартфони BlackBerry обаче, не трябва да се притесняват. TCL ще продължи да предоставя актуализации и гаранционно обслужване до 31 август 2022 г. (или по-късно, ако това се изисква от местните закони).

Наскоро TCL стартира маркетинг телефони под собствена марка. Освен това притежава лиценза да използва марката Alcatel до края на 2024 г. (самият Alcatel-Lucent е собственост на Nokia).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    14 0 Отговор
    Жалко, бяха добра марка. Имах 7100 и 8500 Pearl.
  • 2 ZaZuZa

    13 0 Отговор
    Хубави телефони бяха имах един някъде преди 8 години ако не се лъжа беше върха и много ме кефише. Модела беше Bold 9900
  • 3 type-R

    11 0 Отговор
    И остават само монополистите Google и Apple. С лъжи и хакерски атаки сринаха конкуренцията, въпреки антитръстовите "закони".... Колко удобно!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.