Last news in Fakti

9 Февруари, 2020 11:31 2 617 15

Microsoft ще помага на САЩ да изгради 5G без Huawei

  • 5g-
  • microsoft-
  • сащ

Правителството на Съединените щати е твърдо решено да държи Huawei извън своята 5G мрежа. В усилията си да намери дългосрочна алтернатива на китайската компания администрацията наскоро се обърна за помощ към местните технологични гиганти.

Според доклада Microsoft, Dell и AT&T са три от имената, участващи в проекта за разработване на 5G мрежа. Това, което правителството се надява да постигне, е общ инженерен стандарт, който позволява използването на хардуер от всеки производител. Технически американските власти искат да държат Huawei далеч от своята 5G мрежа, надявайки се други държави да направят същото, след като този проект бъде финализиран.

САЩ ще започнат да настояват пред съюзниците си да приемат алтернативата на Huawei, въпреки че някои страни вече използват 5G инфраструктура, разработена от китайската компания. От друга страна, азиатския концерн казва, че американското правителството трябва да се свърже с тях за обсъждане на 5G технологични лицензи, тъй като в противен случай то ще трябва да изчака до 2 години, преди да постигне същата ефективност като тях.

„Ако САЩ иска 5G хардуер и софтуер, изградени от американска или европейска компания, ще трябва да насърчи компаниите да започнат преговори с Huawei за използване на нашата технология. Комбинираният продукт ще остане 1-2 години зад сегашната ни 5G система по отношение на функционалност и сигурност “, заяви Анди Пърди, директор на отдела по сигурността на Huawei в САЩ.

Миналния май Съединените щати забраниха на китайския технологичен гигант да използва продукти, разработени от американски компании. Huawei бе класифицирана от местните власти като риск за националната сигурност поради връзки с китайското правителство.

Междувременно обаче технологичният гигант работи в тясно сътрудничество с други правителства по света за приемането и внедряването на 5G оборудване, въпреки натиска, който САЩ оказва на своите съюзници, а именно да не се влиза в партньорски отношения с компанията.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 техно войни

    35 2 Отговор
    Ха да видим, колко ще им струва на Щатите "тяхната" си 5G мрежа! Вярно, страх ги е от Huawei, защото не искат китайците да ги подслушват, но повече от всичко искат ТЕ да продължат да подслушват другите!
  • 2 5G мрежа

    32 8 Отговор
    Това звучи като някакъв виц ! Microsoft не могат да си оправят скапания windows10 след толкова години от пускането му та щели 5G мрежа да правят ! Бил Гейс го бива повече да финансира англииски биолаборатории за създаване на смъртоносни вируси от колкото да създаде нещо ново

    Коментиран от #4, #6, #7, #13

  • 3 AMD THREADRIPPER 3990 с 64 ядра

    25 2 Отговор
    Huawei са световен лидер в 4G и 5G антените и вече имат прототипи на 6G ! Кой ще ги стигне бе ?
  • 4 Супер си

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "5G мрежа":

    Точно така е ! Много си прав ! Браво 👍
  • 5 Знам

    20 1 Отговор
    Като им гледам Бъгавият Windows ме е страх да си представя какво би била техния 5Г.
  • 6 qwerty

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "5G мрежа":

    в интерес на истината след февруарските ъпдейти синият екран спои по-дълго време отколкото е включен компа
  • 7 рашка е в колапс

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "5G мрежа":

    Еми ползвай руската алтернатива на Майкрософт бе гений..Май обаче такава няма ?!

    Коментиран от #8

  • 8 Въпрос ?

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "рашка е в колапс":

    Linux ли бе ?

    Коментиран от #9

  • 9 въпрос на въпроса

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос ?":

    Какво общо има Линукс с Русия ? И Линукс не е отделна операционна система,а събираща в едно найменование такава.
  • 10 кисело грозде

    2 2 Отговор
    С Мак съм и не знам за какви проблеми говорите.

    Коментиран от #14

  • 11 дядо ти

    9 2 Отговор
    Кой не си дава лидерството за следене,на целият свят,фащ разбира се.Най големите подслушвачи,а обвиняват другите!

    Коментиран от #12

  • 12 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "дядо ти":

    Ми дядо, измисли и ти една операционна система от рода на Windows, внедри я и следи ги всичките, колкото ти влезе.
  • 13 Rado

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "5G мрежа":

    Купил ли си го Windows-а за да говориш и изискваш от Microsoft, или кракнат с троянец вътре ти мъти 10-ката.
  • 14 Коментара

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "кисело грозде":

    Аз под Линукс, също не хващам много заигравката XD , иначе по темата ... САЩ като са решили да го вадят голям нека дерзаят! Но да притискаш други държави да ползват нещо което дори не си в състояне да осигуриш като аналог е просто скандално и малоумно.
  • 15 dsсса

    0 0 Отговор
    Мъничкия но пък в замяна на това мек без съмнение ще се справи с 5G. Важното обаче е, кога ще стане това. Защото ако Поднебесната има 5G, а САЩ нямат, то Китай ще изпреварва Америка всяка година с три години (най-малко).