Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 11:30 6 458 10

САЩ се уплаши и от TikTok

  • сащ-
  • tiktok

Американската администрация за сигурност на транспорта (TSA) спря да използва видеоклипове на TikTok в своите публикации в социалните медии. Това съобщи MarketWatch.

Забраната на китайската платформа за видеоклипове в агенцията идва, след като през уикенда сенатор Чък Шумер изпрати писмо до администратора на TSA Дейвид Пекоске, в което подчертава, че националната сигурност на правителството на САЩ трябва да разгледа приложението TikTok.

От службата казаха, че нито са имали акаунт, нито са използвали апликацията за публикации. Въпреки това, „малък брой“ от служителите на администрацията създавали видеоклипове в TikTok с личните си устройства и профили. По-късно заснетото съдържание е било използвано в постове на TSA в други платформи, където службата има официални акаунти.

"Тази практика е прекратена", обясни говорител на агенцията в изявление по имейл.

„Американската администрация за сигурност на транспорта трябва да признае ироничния риск, под който поставя себе си и евентуално обществеността чрез непрекъснатото използване на китайското приложение TikTok. Като се има предвид широко съобщените заплахи, както и вече съществуващите забрани и опасения за националната сигурност, породени от китайското приложение, федералните не могат да продължат да позволяват на TSA да използва апликацията", казва Шумер в изявление в неделя.

Платформата TikTok, където потребителите публикуват кратки видеоклипове, беше най-популярното приложение на 2019-а с повече от 700 милиона изтегляния. Следвайки линията на случая с Huawei, aмериканските политици твърдят обаче, че базираната в Китай компания може да представлява заплаха за националната сигурност и започнаха разследване.

По насоки на Пентагона, армията и Военноморските сили на САЩ вече забраниха TikTok на правителствени телефони.

Китайската платформа заяви в понеделник, че "притесненията са неоснователни", но от социалната медия ще продължат да засилват както сигурността, така и дискусиите с местното правителството.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    25 0 Отговор
    Някои служители са се изживявали като журналисти...
  • 2 Рошко

    78 7 Отговор
    Краварите вече само като чуят Китай и Русия са растрисат от страх

    Коментиран от #4

  • 3 Кой68

    22 6 Отговор
    Има ли заболял американец от коронаВирус?Ако няма-защо ли?
  • 4 оня с коня

    13 14 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    ВИНАГИ Богатия се страхува много повече от Бедния,ЗАЩОТО ИМА КАКВО ДА ГУБИ.И както на "В тъмното" примерно някой може да ти отреже Главата за 5лв БЕЗ ДА МУ ПУКА ОТ Доживотна присъда защото изповядва Идеята че "От това по-лошо няма как да стане",така е и с Държавите- Бедните искат да докопат Парите и Имотите на Богатите.

    Коментиран от #9

  • 5 Еее

    17 4 Отговор
    Тия хептен се САЩисаха😂
  • 6 Хъш

    13 1 Отговор
    "националната сигурност на правителството на САЩ", какво означава това? Ами и в БГ е същото, Като каже Боко че няма заплаха за националната сигурност това означава, няма заплаха за уоравлението на ГЕРБ...
  • 7 йккл

    36 1 Отговор
    Ако е Епъл или Гугъл може навсякъде да се ползва, макар че ти тичат всички данни. Ако е китайско обаче става проблем, макар че китайското не ми иска разрешение да ми ползва данните, може и да го ползва, може и да не, ако ги ползва ще е подсъдимо, а няма заведени дела. От друга страна американците точат гарантирано данните ти и ти няма как да ползваш пълноценно телефона, без да им дадеш одобрение за това, един вид изнудване, защото преди не беше така, а сега е. И кое е по-неприятното? Според мен всеки трезвомислещ е наясно с американските страсти и тяхната низост.
  • 8 Дреме ми

    13 1 Отговор
    Те първа ще има да се същистват...
  • 9 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Може би защото много от "богатите" са натрупали парите си с измама маскирана като "умна и находчива идея".
  • 10 Etnolog

    0 3 Отговор
    И аз едно време се чудех, защо трепят комунистите... Но откакто заживях доообре, разбирам защо трябва да се лъжат и мачкат бедните