Last news in Fakti

29 Март, 2020 11:30 2 773 8

BMW въведе приложение за електромобили

  • bmw-
  • приложение-
  • електромобилност

Дигиталната услуга вече е достъпна в BMW 745e, BMW X5 xDrive45e и BMW 330e

Както знаем, от 2019-а насам BMW работи по специална дигитална услуга за своите плъгин хибриди, наречена BMW eDrive Zones, която позволява автоматично превключване към изцяло електрически режим в предварително определени зони.

Шофирането с отделяне на нулеви вредни емисии очевидно е предпочитания начин на транспорт в градския трафик, а на някои места в бъдеще може да бъде и единствения легален.

Досега немският автопроизводител представи eDrive Zones във всички версии на три свои модела - BMW 745e, BMW X5 xDrive45e и BMW 330e. В последствие приложението ще бъде достъпно и за по-нататъшните коли на компанията.

„Дигиталната услуга на BMW eDrive Zones използва GPS. Преминаването към изцяло електрическия режим на шофиране е автоматично. Когато услугата е активирана, всяка налична зона eDrive е графично подчертана на навигационната карта, която е прожектирана на сензорния дисплей. Там ще видите и известие, че колата автоматично преминава в електрически режим веднага щом достигне зона eDrive. По този начин плъгин хибридът отделя нулеви вредни емисии локално, докато акумулаторната батерия позволява. Ако запасите на енергия се изчерпат, активирането на ДВГ също се показва на сензорния дисплей", обясняват от BMW.

В момента приложението функционира в близо 80 града в цяла Европа. 58 от тях са в Германия плюс 20 „основни области“ на големите населени места в Австрия, Швейцария, Холандия, Белгия и Франция. Списъкът постепенно се разширява.

За да насърчи използването на дигиталната услуга eDrive Zones, BMW възнамерява да пусне и програма за лоялност. Чрез нея водачите на плъгин хибриди на марката ще бъдат възнаградени с атрактивни премии чрез точкова система. Ще се брои всеки изминат електрически километър, а в рамките на зони eDrive могат да бъдат събрани два пъти повече точки. По този начин шофьорите могат да получат атрактивни награди като например безплатно зареждане на електрическа станция на BMW.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    4 1 Отговор
    Почнаха машините "да мислят" вместо нас. Не е на добре тая работа.
  • 2 Браво

    9 1 Отговор
    Много съвременно решение.Добре ще е ако настроят системата така,че при наближаване на автосервиз колата сама да влиза в него,а ако го подмине без да спре значи и спирачките са отказали.
  • 3 Много браво

    3 3 Отговор
    Не е лошо за купувачите у нас да продължават да се правят и предлагат само Лади! Биха отговаряли на интелектуалното ниво на купувачите /шофьорите.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Прав си

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Много браво":

    съгласен съм с теб.Колко народ се затри в последните години с вехти BMW-та и разни други таралясници изхвърлени от цяла Европа.Като чакаш за една Лада 15 години и тогава я получиш ще я караш максимум с 80 и ще си я пазиш като писано яйце.Така хем ще си жив,хем щастлив.
  • 7 Бричкаджии

    3 0 Отговор
    Качеството на марката в момента е потресаващо, но явно във форума никой не кара ново такова?!
    Възхищавате се на маркетингови трикове, но не знаете какво се крие под опаковката, а цената е солена за качеството му, и всъщност плащате за престиж, и няма никаква екология в целия концепт, особено по отношение на дълготрайността на моделите им...
  • 8 Аплодисменти

    0 0 Отговор
    За приложението, сега е време да започнат да произвеждат електромобили, които да си заслужава да се купуват.