Last news in Fakti

30 Април, 2020 11:11 3 195 4

Огромни финансови загуби и психолози принудиха Ford да замрази разработката на автономни коли

  • ford-
  • автономни коли-
  • загуби
Огромни финансови загуби и психолози принудиха Ford да замрази разработката на автономни коли - 1

Ръководството на автомобилната марка Ford официално обяви, че компанията ще спре развитието на автономни системи, а всички средства, отпуснати за тези проекти, ще бъдат използвани за преодоляване на кризата.

Огромни финансови загуби и психолози принудиха Ford да замрази разработката на автономни коли

Но Ford не отказва от безпилотните превозни средства. Марката ще се върне към развитието на тази индустрия през 2022 г., когато последствията от кризата ще бъдат окончателно преодолени и компанията ще има нов паричен резерв.

Решено е да бъдат замразени различни проекти за разработване на автономни автомобили заради последния финансов отчет. Според докладите, Ford е загубил около 2 милиарда долара от началото на тази година и това според ръководството на компанията е далеч над допустимото.

Огромни финансови загуби и психолози принудиха Ford да замрази разработката на автономни коли

Психолозите на марката, които участват в разработването на иновативен изкуствен интелект, оцениха положително замразяването на проектите. Според експерти сега е невъзможно да продължи развитието на AI поради липсата на спокойствие в шофьорските среди.

Факт е, че психологията на шофьорите, а именно техните действия, маниери, навици, се използва за разработване на най-интелигентната система за изкуствен интелект, която би могла независимо да управлява автомобила, дори без водач зад волана.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надрусан келеш!

    0 8 Отговор
    На нещо полезно! Аз съм пилот, натискам газ, минавам на червено, и това е много откачено! Аз съм пилот, много съм голям, във Формула едно не ме пускат, щото всички ще ги изям! Аз съм пилот, много съм голям, обичам да карам по макадан! Изляза ли на пътя, не спирайте на светофара, стигна ли ви там, да знаете ще ви сгазя!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Един

    1 0 Отговор
    За какъв х.. (чете се "хикс") са ни тия автономни автомобили?! Ако не ти се шофира, качи се на автобуса или на такси и си ок. Така тъкмо няма да заемаш паркоместа с ръждясалия си форд.