8 Септември, 2012 09:00 44 725 40

Подробности за моторите на Mercedes-Benz E-Klasse

  • mercedes-benz-
  • e-klasse

 

Станаха известни нови подробности, касаещи радикалния рестайлинг на Mercedes-Benz E-Klasse. Премиерата на изцяло обновения бизнес седан е насрочена за пролетта на следващата година, а основните промени се очакват да са свързани с екстериора.
 
Тази информация обаче не е съвсем нова, но най-пресните новини са свързани с двигателите за новата E-Klasse, както и с потвърждението, че модифицираната E-Klasse ще бъде лишена то четирите фара и отново ще се върне към двата фара от ерата на W124.
 
Двигателната гама ще бъде представена от четири бензинови мотора и два дизелови. Базов двигател ще стане 1.8-литров бензин с мощност 184 к.с.  С този двигател ще се оборудва версията E200. Същият, но с повишена мощ от 204 к.с. се предвижда за варианта E250.
 
Модификациите Е300 и Е350 ще се оборудват с 3.5-литров двигател. Мощностите на тези две версии ща са, съответно 252 и 333 коня. Топ вариантът при бензиновите мотори ще е 4.7-литров мотор с мощност 430 к.с. и 720 Нм пиков въртящ момент.
Дизелите започват от 2.1-литров мотор с мощност от 136 к.с. С този агрегат ще се оборудва версията Mercedes-Benz E 200 CDI. Със същия двигател, но с повишена мощност от 170 и 204 коня ще се оборудват вариантите  E 220 CDI и E 250 CDI.
 
На модификациите E 300 CDI и E 350 CDI ще се монтира трилитров дизел, който в зависимост от версията ще разполага с 231 и 265 к.с. Всички двигатели ще бъдат комплектовани със седемстепенна автоматична скоростна кутия.
 
Много от специалистите обаче предвиждат и появата на разработвания в момента деветстепенен автомат именно под капака на новата E-Klasse. Дизелов мотор, по-мощен от 300 конски сили се предвижда чек през 2016 година.
 
Преди това обаче се очаква появата на хибридна версия, както и на такава, оборудвана с 1.6-литров турбо мотор с мощност 156 коня. За цените на новите версии на E-Klasse е още рано да се говори, но немската компания е с намерение да направи E-Klasse по-евтина.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 520 zender

    5 1 Отговор
    Двигателите са добри.Само се питам какъв ще е тоя трилитров дизел че ще се забави чак до 2016-та година.Вероятно ще е по-мощен от каскадното на БМВ и Ауди-313кс.Но до тогава има цели 4 години и конкуренцията ще дърпа клиентите които ще се спрат на тази върхова модификация.Макар че все пак БМВ не би трябвало особенно много да се плашат-все пак разполагат в арсенала си и със 550д-381кс.А предполагам че до появата на този загадачен агрегат на Мерцедес би трябвало и да го развият поне малко и да се повиши мощноста и икономичноста успоредно със издръжливоста.Моето мнение е че Мерцедес в момента губят от това.Другите два дизела са мощни-спор няма но конкуренцията е жестока.Цели 4 години-много време е това...Харесва ми и това че се предвижда 1.6турбо-156кс.Не е лошо като базов двигател.Сега децата да не вземат да критикуват че тоя агрегат е слаб.Напротив-това е добра стратегия от Мерцедес.Вероятно ще е много икономичен за класа си.Това е-Какво друго да кажа.Мерцедес Е-клас-най-добрата кола в класа на горния премиум.Естествено ще намеся и БМВ5-Ауто Билд доказаха че 5-та серия вози по-добре от настоящата Е-класа.Можеби това ще се промени защото Е-клас е еталона в премиума.БМВ5 би трябвало да залага повече на динамиката.........както винаги е било.Накои неща не се променят никога.
  • 2 brembovia

    1 4 Отговор
    (puke)
  • 3 Пешо

    5 15 Отговор
    разбира се че ще свалят цената. Тя трябва да отговаря на качеството което и без това е много ниско на тия кошове

    Коментиран от #4, #7, #26

  • 4 ВИП АМГ

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    kachestvoto na Mercedes benz e na nai visiko nivo poviarvai mi.

    Коментиран от #14

  • 5 crunccc

    2 9 Отговор
    Задницата много ми прилича на ауди а6! И стига сте спорили коя от немското трио е най-добра.
  • 6 MBenZ

    10 3 Отговор
    а бе Пешо, ти качвал ли си се някога на МВ? или само ги гледаш завистливо като те подминават като спрял а :)
  • 7 Милен Николов

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Много си прав абсолютни кошове, никакво качество особено за тези пари.
  • 8 iff

    9 1 Отговор
    Офффф...и Мерцедес ли почнахте да оправяте бе?
  • 9 RS8

    1 6 Отговор
    до 6

    Абе незнам ама Ангела Меркел (ако изобщо знаеш коя е) се вози на Ауди, сигурно и тя като я подмине някой с мерцедес гледа завистливо, а?
  • 10 RS8

    2 7 Отговор
    до 4 амт то

    Така си мислиш защото не си се качвал на друга кола. Седни в едно Ауди да се видиш в истинска кола
  • 11 Japoneze

    5 5 Отговор
    Ейййй, още луксозни кенефи,че и с нови сифони(няма да пръскат), но миризмата-все тая!
  • 12 Пешо

    1 2 Отговор
    До коментар #4 от " ВИП АМГ":

    Пич сигурен ли си, мога ли да ти имам доверие? Да не ме подведеш нещо?
  • 13 димитър пенчев

    0 2 Отговор
    mnogo grozen sprqmo 5 series na BMW ,imam e 320 cdi ot 2005 ,ama sledva6tata dai boje da e BMW f10 series
  • 14 димитър пенчев

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ВИП АМГ":

    be6e ,do 2006 ,sled facelifta na e60 ,se narejda zad BMW :(
  • 15 трик

    1 1 Отговор
    Е200 а е 1.8 странно ... при някой модели цифрите не отговарят на кубатурата защо ли

    Коментиран от #29

  • 16 DJ шоу

    0 1 Отговор
    Много е добър,макар че съм АУДИ привърженик!И верно има нещо задницата с А6!
  • 17 sako

    5 3 Отговор
    карал съм и бмв и ауди и мв нови,по голям кенеф от мб няма
  • 18 papagal

    0 5 Отговор
    на мен задницата ми прилича на 407,но всеки вижда нещата по своему
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 до папагал

    1 3 Отговор
    Прилича по-скоро на Ауди А4
  • 21 Ники Николов

    1 4 Отговор
    Mb do 2007 е боклук
  • 22 Евгений Чавдаров

    2 6 Отговор
    Мерцедеса не е нищо повече от БМВ или Ауди но не знам защо прекалено е раздут в България и в няколко наши съседни държави.Другите марки винаги го размазват особено БМВ винаги е по напред от мерцедеса с технологията и продажбите.Не мога да разбера вече народа ли няма вкус наистина, кон с капаци ли сме, че мерцедеса го слагаме на нивото на Ягуар и Кадилак ?
  • 23 GERMAN

    3 5 Отговор
    Дави кажа чесно според мен дали е Ауди БМВ или Мерцедес няма кой знае каква голяма разлика вече за мен са си най-добрите автомобили сяка от трите си има чар. Например Ауди е типично семеен автомобил БМВ е хулигана и по-често можиш да си го по-настъпиш като хората , а Мерцедеса е за олегнали хора след 35 някаде такаче на тия три автомобила никоя Италиянска , Френска или Японска кола неможе да им стъпи на малкия пръст такаче самоо НЕМСКИ КОЛИ нищо друго!!!!
  • 24 Diesel_fan

    3 0 Отговор
    Красива е!
  • 25 PlimP

    2 0 Отговор
    ех, да имах $ да потребявам :(
  • 26 nik

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    @3 na takova viskoko nivo sa 4e i made in love4 6te gi minat bo kolqm bukluk ot benz nqma s teb sam pe6o
  • 27 Замислен

    1 2 Отговор
    Ако Е класата е бизнес клас, S класата спряна ли е от производство? Освен това, не говореха ли, че автоматик с повече от седем скорости е безсмислен, или вече не е така?
  • 28 Мерцедес

    1 5 Отговор
    Не знам, дали ще се съгласите с мен, но моето лично мнение е, че докато интериора на Ауди става все по-луксозен и изпипан, новите Мерцедеси вътре са все по-спартански. Личи си, че се опитват да спестят от материали. Нека не ми се сърдят феновете на Мерцедес, но аз с такова впечатление оставам. W211 ми харесва много повече вътре, отколкото W212.

    Моето мнение е, че Мерцедес ще фалират до няколко години и ще бъдат купени от друг автомобилопроизводител.
  • 29 Angello

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "трик":

    Ако не си забелязал, от доста време е това нещо. Повечето производители намалят обема на двигателите си заради емисиите, но запазват 'цифрите' на моделите си. Може би, за да няма объркване. Например, обърнал съм внимание, че E63 AMG е с 5.5 литров двигател и бях чел че S65 AMG ще е с 6.2, а S63 - също със 5.5 л.
  • 30 Guest

    2 1 Отговор
    iskam samo edin SL65 za ulegnali pensioneri
    ne mi pre4ite pi6ete si:)
  • 31 Венцислав Кацарски

    0 1 Отговор
    пълна скръб
  • 32 banderas

    0 4 Отговор
    Zdr!Ne moga da razbera(za tova se i vkliy4ix)za6to govorqt za golemi kybici,i za v bude6te?Nali vseki den se promenqt texnologiite,kamo li sled 4g?Nali vsi4ki znaem,4e vseki gleda po-ikonomi4nata kola?Vsi4ko sa se orientirali ve4e kum xibridite,a nie gledame pak po-golemiq motor!!!
  • 33 Майк

    0 3 Отговор
    До коментар #32 и #28

    Това е така защото мерцедес никога не са били в час с тенденциите. За това са и на последните места по продажби
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 иван

    0 1 Отговор
    Според мен Мерцедес изостават доста изявено от БМВ, а много вероятно и от Ауди по отношение на двигателите си, като тук не включвам АМГ моделите, говориме за останалите бензинови и дизелови двигатели, най-вече до 4л. БМВ направиха умопомрачителни 3л дизели между 300 и 381кс, очакваше се мерцедес да отговорят, но не - техните двигатели са с характеристики от преди 5-6г, не виждам нещо да се е променили съществено. Незнам на какво лежат, няма как да се осланят само на името без да правят нещо.
  • 36 evgeni metodiev

    3 1 Отговор
    sabrali se sobstvenicite na edni ot nai golemite firmi proizvoditeli na koli.xvali li si markata i ne znam kvo ne znam si 6to.nakraq do6lo red na sobstvenika na MERCEDES.popitali go vie gospodine kakvo 6te kajete za va6iq si avtomobil.toi gi poglednal zasmel se i poglednal prez prozoreca.i popital drugite abe xora vie kakvi koli karata,nqma nujda da si xvala markata to se vijda vie kakvo karate.TAKA4E KVO I 6TE DA MI GOVORITE MERCEDESA SI E MERCEDES NQMA DRUGA KOLA.
  • 37 Mercedes E-класа

    6 0 Отговор
    Най добрият автомобил Mercedes E-класа. Екстри, а и практична кола, здрава и подходяща за ежедневието.
  • 38 марито марито

    8 0 Отговор
    Мерцедес и всички останали!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Супер

    1 2 Отговор
    Мерцедес мл w164 най добрия мерцедес