5 Юни, 2020 14:36 2 259 14

Петият старт на Falcon 9 (ВИДЕО)

  • falcon 9-
  • илон мъск-
  • сателити

Петият старт на Falcon 9 (ВИДЕО) - 1

Не мина и седмица, откакто компанията изведе в Космоса първия си кораб Crew Dragon с хора на борда, а SpaceX вече поставя нов рекорд. Сега, светът стана свидетел на поредното постижение на компанията на Илон Мъск - успешното изстрелване на следващата група спътници от проекта Starlink. 

Този път инженерите на компанията пуснаха съзвездие от 60 спътника Starlink, използвайки същия Falcon 9 за пети път. След изстрелването ракетата също успешно се върна на Земята. Мисията Starlink 7, която изведе спътниците в глобалната спътникова система Starlink, направи така, че те вече са 480.

Falcon 9 стартира от нос Канаверал на 4 юни. Полетът на живо беше показан на официалния канал на SpaceX в YouTube. Изстрелването беше успешно, след 2.5 минути първата степен (за пети път) се отдели от кораба и в 9-ата минута на полета успешно кацна на платформа в морето.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В.В.

    11 31 Отговор
    Браво на Елин....Много яко...Сам покори космоса...Под носа на НАСА.....Страшно копиле ...!! Ще ги вози до Луната за 200,$..

    Коментиран от #4, #6

  • 2 мосю

    17 5 Отговор
    "Falcon- 9" Стартира от нос Канаверал на 4 юни. Хубаво! Да хвърчи теслата.
  • 3 сектант

    2 33 Отговор
    това като че ли не ми се вижда много полезно за природата
  • 4 куку руку ку

    11 33 Отговор

    До коментар #1 от "В.В.":

    Само че, когато всички спътници от Старлинк опашат планетата, да не се окажем под купола на Скайнет от един култов филм с чичо Арнолд...
  • 5 pepy

    31 1 Отговор
    Понеже вчера ФАКТИ беше една от последните BG-медии, които отразиха събитието - днес оше една статия...
  • 6 ооо дааа

    2 31 Отговор

    До коментар #1 от "В.В.":

    въобще давате ли си сметка кой стои зад Мъск,кой налива пари в тези проекти???Дали НАСА или по-точно една малка компания биха го оставили да прави всичко това???Защо се изстрелват тези спътници / ще има още/????

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 7 на това му се вика

    5 28 Отговор

    До коментар #6 от "ооо дааа":

    публично частно партньорство. НАСА налива публични пари в частни инициативи, а частникът ги прибира, а може би връща част от тях обратно по веригата. Така смело харчиш държавни пари, макар че успехите не могат да се отрекат. Ако частникът се издъни, няма да страда реномето на НАСА, а и портмонето на частника. Ако частникът успее, и НАСА ще вика ура. Това още наш Дякона го е казал по далеч по почтителен повод.
  • 8 гост

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "ооо дааа":

    Много ви бърка в джигера нали , хахахахах !!! Как така един мръсен частник разказа играта на "държавния" Роскосмос на всички русопитеци , дето вече и тая опорка им изгоря !!! И това само за начало , тепърва предстои да удари в земята всички мобилни оператори с глобален безплатен интернет , включително руските приятелчета на вожда , хахаххаха !!!

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кинжал

    1 14 Отговор
    Пъъълна пародия,Илонка Маст... нищо не показва,заблуда,вервайте наивници
  • 12 пеераскаработа

    0 11 Отговор
    Факлата гори
  • 13 Reptile

    0 13 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Няма нищо БЕЗПЛАТНО, само сиренцето в ....
    НАСА и инвеститорите за сега поемат всички ЗАГУБИ.
    Както ТЕСЛА е на загуба от ВСЕКИ продаден автомобил, така и всичките полети, за сега, са на загуба.
    По груби сметки трябва да изстрелва всеки месец за поне 20 - 25 години напред за да покрие инвестициите и да излезе на печалба с ТЕЗИ цени.
    Разбира се всеки е свободен да инвестира в каквото реши ... та хората дават по 10 000 долара за един по-дългичък номер в блок-чейн, щото някой му дал име BitCoin и успял да ги убеди, че това е МНООГО ЯКО и един ден ще станат богати с минимална инвестиция!

    Коментиран от #14

  • 14 pepy

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Reptile":

    "Няма нищо БЕЗПЛАТНО..." Така е... но някъде обядът е по-евтин... За ЕДИН "обяд" NASA плаща на Роскосмос $90 млн., а за същия на SpaceX - $55 млн...

    Статията и коментарите са за проекта Starlink, където пък NASA няма нищо общо, ама карай... важно е лафът да върви...