Last news in Fakti

30 Септември, 2020 16:01 3 575 12

Електрическият Volkswagen постави пети рекорд за скорост (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • id.r-
  • рекорд-
  • фолксваген

Електрическият Volkswagen постави пети рекорд за скорост (ВИДЕО) - 1

Спортната ID версия на Volkswagen, R, която е с два електромотора със системна мощност от 680 конски сили, преодоля 4.2 км разстояние за 1 минута и 24 секунди и 2 стотни, което е нов рекорд на обиколка на пистата Blister Berg в Германия.

Автомобилът бе управляван от фирмения пилот Дитер Депинг (бивш германски рали шампион), който измина 4.2-километровата дистанцията без нито една грешка. Видеото от състезанието беше публикувано в YouTube канала на Volkswagen Motorsport.

Предишният рекорд беше на Radical SR3 SL, който завъртя обиколката за 1 минута и 44 секунди. ID на Volkswagen разполага с 650 Нм въртящ момент, а колата тежи само 1 100 килограма.

Електрическият състезателен автомобил ускорява до 100 км/ч само за 2.25 секунди. Германските инженери интегрирали в колата и състезателната DRS технология от Формула 1, която позволява променяне ъглите на атака на крилото, като по този начин се намалява аеродинамичното съпротивление.

Преди това колата успя да постави абсолютен рекорд за изкачване на Pikes Peak в американския щат Колорадо (7 минути и 57.148 секунди). Също ID. R държи рекорда Nürburgring North Loop за електрически автомобили (6 минути и 5.336 секунди).

Освен това състезателната кола успя да се изкачи най-бързо по хълма като част от Фестивала на скоростта в британския град Гудууд. Там електрическата кола показа време от 39.90 секунди.

През есента на миналата година същият състезателен електрически автомобил. R постави рекорд за изкачване на планината Тианмън в Китай. Колата измина 11-километровото разстояние за 7 минути и 38 секунди. Французинът Ромен Дюма пилотира колата по време на тези състезания.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тесла

    7 13 Отговор
    Новата тесла ще ускорява за 2.00 до 100 и ще е достъпен седан.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Случаен

    3 5 Отговор
    Хахахахаха
  • 4 ФауВе

    8 4 Отговор
    Защо все на скоростни писти ги рекламират, колко бързо ги обикаляли? Защо не ги пускат на рали трасета?

    Коментиран от #9

  • 5 Бачо Киро

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тесла":

    Ама да бе. Първо е Роудстър, демек 2 врато купе с падащ покрив. Второ - нали беше 1 секунда и 450кмч максимална? Нищо че Тесла пишат 350кмч и ни дума за ускорението, ма вие си разтягате масалите... И рекорд на Ринга ще правите според прегорелите мозъци на тесляците, нищо че Plaid прототип тотално изкорубена, с допълнително аеро, части и един Господ знае колко променен софтуер само и само да не намаля мощността, па ко ще да гръмне, едва изкара 7:13, по-зле от Вайпър от 2010 с почти наполовина мощност... Въобще не знам що се напъвате в сфери, които са ви чужди, само колкото после да се оправдавате, че 4те врати ви пречели... Дори този ID.R, който е като космически кораб пред американския таблет на колела и с аеро от Льо Ман инженерите на Порше 919,на Пайкс Пийк е само 15с по-бърз от Пежото на Льоб, а техния рекорд беше преди почти десетилетие. Ако обуят това Пежо с днешни гуми вероятно ще изяде тези 15с разлика на 20 км като паста... Разликата между гумите през 2013 и 2019 е огромна.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ахъ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Споко пич, бебо май поступа батковците. Като порасне и нови гуми няма да помогнат!
  • 7 РЗС

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    човека има предвид новата тесла ЕС плейд(3 електромотора), която струва 134 000 евро и ускорява за 2 секунди до 100, има 200 мили максимална скорост и пробег от 520 мили/ 836 км с едно зареждане и да колата е седан с 4 врати и два багажника. Тези данни не са нещо супер невероятно за електромобил, след време когато подобрят батериите, колите ще са по-евтини и по-бързи.

    Коментиран от #8

  • 8 Не са само Тесла

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "РЗС":

    Лусид мотор също предлагат много бърз седан, конкурент на Tesla. Даже бяха подобрили времето на Лагуната, после Тесла отново го подобри, а сега Лусид подобряват автомобила си, за да си върнат първото място. На Ринга също се наблюдава доста конкуренция, та колкото повече електромобили излизат, толкова конкуренцията ще е по-жестока и ще наблюдаваме развитие всяка година. В много дисциплини електромобилите отдавна издухаха ДВГ, останаха съвсем малко. Повечето са свързани с време за зареждане.
  • 9 Алфа Чакал

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ФауВе":

    Pikes Peak знаеш ли какво е.Може и да знаеш ,де ,но не е скоростна писта ,брат.
  • 10 Любопитен

    6 2 Отговор
    Електрически ама тока се получава с помощта на парна машина на дърва, която задвижва генератора нали?

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Може, може

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Любопитен":

    Тока може да е произведен по много начини. От дърва, въглища, вода, слънце, вятър, че и от говежди фъшкии. Все неща които се намират наоколо и не е нужно да ги внасяме за разлика от руския нефт, който се рафинира в руска рафинерия, с който се движи автомобилът ти. В единия случай всички пари за изминат километър ще останат в България, а в другия случай две трети от парите заминават зад граница.
  • 12 333

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Любопитен":

    ........ми тока за у вас от теменужки ли го правят ба........